Северна Македонија иде на изборе, Заев даје оставку у јануару

Severna Makedonija ide na izbore, Zaev daje ostavku u januaru

20 oktobra 2019

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je nakon sastanka sa predsednikom Stevom Pendarovskim da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev daće ostavku 3. januara 2020. godine, a prevremeni izbori u toj zemlji će biti održani 12. aprila.Tako su se dogovorili večeras lideri političkih partija na sastanku kod predsednika države Steva Pendarovskog, a koji je bio zakazan prošlog petka, nakon što su evropski lideri odlučili da odlože početak pristupnih pregovora EU sa Skopljem.

Zaev je nakon sastanka izjavio da je njegova stranka Socijaldemokratski savez ponudila da izbori budu održani 22. ili 29. decembra ove godine, ali da se opozicija suprostavila toj ideji, jer smatra da tehničkoj vladi nije dovoljno 100 dana.

O tehničkoj vladi, inače, za sada nema detalja, niti ko će biti tehnički premijer, ni ko će biti ministri u resorima unutrašnjih poslova, rada i socijalnih pitanja.

Zaev je na hitne prevremene izbore pozvao juče, nakon što je Evropski savet odložio početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom.

Poziv Zaeva su pozdravili lideri svih političkih subjekata u toj zemlji.

KOMENTARI3 komentara

  1. autobus 23 says:

    Što bi rekao onaj dikobraz: Ja sam svoj posao obavio, sMakedonije više nema!

  2. padre says:

    Dali se ti izbori održavaju i na jugu Severne Makedonije?Ja ne bi previše ljutio Grke a bogami ni Bugare, da o Šiptrarima i ne govrimo!

  3. Kulak says:

    Pokušao je biti američki potrčko, kao što su i šiptarski teroristi, a onda je shvatio da je niko i ništa. Ameri nikome nisu ni večni neprijatelj ni večni saveznik.Nama Srbima zadatak je da ostanemo najjači i najmoćniji narod na Balkanu.Ameri ti mogu jedno vreme biti i neprijatelj, ali ako si jak oni te poštuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *