СЕВЕРНА КОРЕЈА ПРЕТИ: Америка ће зажалити због санкција!

SEVERNA KOREJA PRETI: Amerika će zažaliti zbog sankcija!

17 decembra 2015

KOREJA_654Severna Koreja upozorila je SAD na „nezamislive posledice“ njihove „neprijateljske“ politike prema toj nuklearno naoružanoj državi i pozvala Vašington da prihvati dugogodišnji zahtev Pjongjanga za postizanje mirovnog sporazuma.

Upozorenje je izneto kasno sinoć u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, kao reakcija na nove sankcije koje je Vašington nametnuo Pjongjangu prošle nedelje, prenosi AFP.

Sankcije će „samo pojačati duh samopouzdanja i snažne napore“ među radnicima industrije municije i uticati na povećanje količine materijala za proizvodnju oružja, rekao je portparol Ministarstva Severne Koreje.

„Ako SAD nastave sa neprijateljskom politikom prema Severnoj Koreji na ovaj način, to će samo uzrokovati nezamislive posledice koje će biti upravo suprotne onome što SAD žele“, istakao je on, a prenela državna Korejska centralna novinska agencija.

Portparol ministarstva u Pjongjangu nije precizirao u čemu će se sastojati „nezamislive posledice“, izostavivši ovog puta uobičajene pretnje Severne Koreje da će pojačati svoj nuklearni arsenal.

On je, takođe, pozvao na „postizanje mirovnog sporazuma sa SAD kako bi se stavila tačka na neprijateljsku politiku“ koja je, kako je naveo „ključni uzrok svih problema“.

SAD su prošle nedelje nametnule finansijske sankcije protiv šest severnokrejskih pojedinaca i nekoliko komapnija povezanih sa širenjem oružja, podseća francuska agencija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *