СИ ЂИНПИНГ ПОРУЧИО СРБИЈИ: Срби први у Европи добијају вакцину!

SI ĐINPING PORUČIO SRBIJI: Srbi prvi u Evropi dobijaju vakcinu!

4 avgusta 2020

Kineska država, po nalogu predsednika Si Đinpinga, dala je Srbiji čvrste garancije da će imati vakcinu protiv koronavirusa onog trenutka kada je i Kina bude imala!

Kako saznajemo, Peking garantuje da će Srbija biti prva zemlja u Evropi koja će dobiti kinesku vakcinu, čim se završe sve potrebne kontrole i testovi. Očekuje se, tvrde upućeni, da to može biti već kraj oktobra ili, u lošijem scenariju, u decembru ove godine!Skoro pa gotovo

Naši odlično obavešteni izvori tvrde da je kineska vakcina u trećoj, pretposlednjoj fazi kontrole i provere.

– Kinezi vakcinu već uveliko testiraju na vojnicima, koji zasad nemaju nikakve nuspojave i osećaju se dobro. Osim toga, imaju više od dva miliona dobrovoljaca, civila, koji su spremni da se vakcinišu. Čim se završe ove kontrole, vakcina se stavlja u masovnu proizvodnju… Imamo čvrste garancije Pekinga da će Srbija dobiti vakcinu onog trenutka kada je oni budu odobrili. To znači da ćemo vakcinu imati prvi u Evropi, možda već krajem oktobra. U nešto lošijem scenariju, u slučaju da je vakcinu potrebno doraditi, stići će u decembru ove godine – prenosi naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti, dodajući da ništa više od ovoga ne može i ne sme da otkrije.

Inače, prema raspoloživim informacijama, vakcina iz Kine je za sada stavljena u limitiranu upotrebu, a proizvela ju je kineska kompanija ‘CanSino’ u saradnji sa državnim Institutom za biologiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krajem prošle nedelje potvrdio je da će država uskoro, u novembru ili decembru, imati nabavljene vakcine.

– Razgovaramo sa dve države, sa dve velike farmaceutske kompanije, i verujem da znam iz koje će zemlje najpre doći vakcina. Bićemo sigurno među prvih 20 zemalja koje će vakcinu da plate i da je nabave za građane. Pokušaćemo da je besplatno damo stanovništvu. Neki, videli ste, najavljuju velike cene, ali nadam se da će biti niže. Kako god, svakako će to biti jeftinije nego što bi nas koštala epidemija bez kraja – rekao je Vučić.

Vraćanje u normalu

Premijerka Srbije Ana Brnabić, komentarišući ove navode, kaže da se nada da će vakcina protiv korone doći pre nego što je bilo ko očekivao.

– Posle toga nadam se da će se situacija vratiti u normalno stanje, možda i nešto ranije. Ne mislim samo na Srbiju, već mislim na čitav svet. Ima zemalja koje razvijaju svoje vakcine, ali i zemalja koje su se već javile za određene vakcine – naglašava Brnabićeva.

KOMENTARI23 komentara

 1. Milos says:

  Pa Djinping je vec potvrdio da je Srbija narucila 5 miliona doza vakcina.To je tek prva tura jer Vucic ima plan da vakcinise citavo stanovnistvo.Prvi u redu su medicinski radnici i hronicni bolesnici.Onda penzioneri, vojska i policija.

  • persida says:

   Vucic hoce da poubija sve Srbe, osim svojih najuzih saradnika, a ni njihov rok trajanja nije garantovan. Napred Vucko, spricaj stoku, kad se niko ne buni.

  • bilje says:

   to je "donacija" da poglavari zarade jos koju kintu ☺isto kao smrdljive maske od kojih dobismo svrabez i po nosu i po rukama i moj macak munja kise od njih ☺ a nasi dr.organi zaradise silne pare . ps. Evo nudimo i besplatan recept za zaradu:3x1maska ..HI HI HI HIII HIIII jos samo da nadjemo dobavljaca

 2. šiško says:

  E, baš ti hvala, Si, ko bratu rodjenom. A kako bi bilo da nas malo zaobidješ?

 3. Zorana says:

  Globalisticka vakcina koju ce masovno testirati na Srbima. Narod nece da skine ustase sa vlasti i ovo je samo jedna od polsedica. Ustase su danas proglasili svoju vlast u nasoj narodnoj skupstini i nastavlja se genocid nad Srbima. Gloalisti sirom sveta plodno saradjuju.

 4. Pravda says:

  Pa sta su vam Srbi skrivili?

 5. Rale says:

  Policiju i vojsku kao čuvare izdaje prve pelcovati tim kineskim smećem, a onda ,,bele mantile" koji prodaše i ljudskost i hipokrata i narod, za sitan ćar. Prokleti bili.

 6. Rista says:

  Pa jeste tako. Kinezi svome narodu daju topove a Srbima vakcine. Jel moš malo naopačke? Nego, za koliko miliona evra nam Kina poklanja vakcine? Drago mi je što je ja sigurno neću primiti. Moju neka podele dobrovoljci. Platiću ako treba. Vi ćete platiti da primite, istrošićete se a ja ću vam onda dobro doći. I Kon ima da vas odlikuje ako primite oma dve tri vakcine. I Kinezi će vas blagosloviti i slaće vam vacine dokle god hoćete. Lopovi sve više caruju. Korona nacizam na delu. Pandemijski.

  • Petar says:

   Ko vas rodi tako zlobne i osvetoljubljive ljudske strvine . KINA CE POMOCI SRBIJI U SVAKOM POGLEDU. VOLEO BIH DA KINA POSASE 1 MILION GRADJANA I DA IH NASELI NA KOSOVO I METOHIJU NA SRPSKU IMOVINU I ZAVRSEN PROBLEM A SRBIJA DA IM DA SRPSKO DRZEVLJANSTVO. 2. RUSIJA DA OBAVI DRUGI DEO POSLA A IMA DOSTA TOGA I DA SE ZAPADU ZACEPE USTA ZA SVA VREMENA . DA NAM SE PLATI SVA RATNA ODSTETA ZA SVE RATOVE.

   • Rista says:

    Petre, ti vi ste jedan mamlaz koji nema pojma ni šta govori ni šta misli. Ne zbog mene jer ja jesam hodajuća zloba većinom. Strvinar. Najeo se kineske i ruske hrane. To ste u pravu. Imate taj nivo i nije teško pogoditi. Ali ostalo su vam naučno fantastične baljezgarije. Čak nisu ni priče niti filmovi. Pročitajte malo komentare naokolo. Uddu vam lepo poslagao sve te vakcine u par reči. Pogledajte samo kratko, malo tek i budite strpljivi i možda shvatite. Prvo je bio Gejc Od Amerike, pa onda Kineska pa onda Ruska vakcina. Paste ovako, divni čoveče. To su tri od desetak namoćnijih kapitalističkih država danas gde je profit zakon. Kao što sam bio zloban prema američkoj vakcini, isto tako sam zloban i prema ruskoj i kineskoj. Kao što su Kina i Rusija preuzele državne sistemepa skoro čak i uređenja od Amerike, tako su preuzele i rat za profit. To ide zajedno. Profit, prijatelju. A sad nešto o milion Kineza u Srbiji. Kada je Putin bio prisiljen da klekne ispred Mister Sija od Amerike, između ostalih poludarova dozvolio je i da Kinezi uđu u jednu oblast na 100 godina n sa 100000 Kineza i da tamo malo seju "žito" i pomognu sebi. Ne znam tačno detalje pa zlobno strvinarski lupam. Ali nije popularno pisati o tim darovima tako strvinarski,pa ne pišem o tome često. Znači Kineze ne zanima Srbija nego Rusija. U Rusiji ima na stotine Srbija i to je ono od čega Kinezima i amerima curi voda na usta...I da ne nastavljam, kada budete razmišljali samo malo na ovih par rečenica, ima da budete zlobniji od mene. Ima budete prava zlobna lešina.

 7. uddu says:

  Zli kosooki su najzad pronašli jedan narod u Jevropi da na njega testiraju svoju bocu.Vođa tog naroda je prvi prihvatio ponudu kineza da svoj narod stavi nauci na raspolaganju.Šta mislite ,koji je to narod ?

 8. Slobodanka says:

  VEST: Prva ruska vakcina protiv korone biće registrovana za 10 dana 03.08.2020 Ruski fond za direktne investicije (RFPI) očekuje da će ruska vakcina protiv virusa korona biti registrovana u narednih 10 dana, izjavio je direktor fonda Kiril Dmitrijev u intervjuu za „Rusija 24“ i dodao da će u tom slučaju Rusija prestići ne samo SAD, već i druge zemlje. „Očekujemo registraciju ove vakcine u Rusiji u narednih 10 dana. To će biti prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu, što je zaista veoma važno dostignuće“, istakao je on. Dmitrijev je istakao da bi do kraja ove godine proizvodnja doza vakcine mogla dostići 10 miliona mesečno... Rusija isporučila LEK PROTIV KORONE u 15 zemalja On je takođe rekao da je Rusija isporučila preparat protiv virusa korona „Avifavir“ već u 15 zemalja. „To je zaista važno, jer sa stanovišta međunarodnih protivvirusnih preparata koji se isporučuju u određen broj zemalja, postoje faktički dva — američki ’Remdesivir‘ i naš ruski ’Avifavir‘. Pritom su 90 odsto ’Remdesivira‘ kupile SAD. Prema tome, ne iznenađuje nas što 15 zemalja kupuje naš lek“, istakao je šef Ruskog fonda. Ranije je kompanija „Kromis“ saopštila da je sa bolivijskom kompanijom „Sigma korp“ ugovorila prodaju „Avifavira“ u Argentini, Boliviji, Hondurasu, Paragvaju, Salvadoru, Urugvaju i Ekvadoru. Zemlje Latinske Amerike zainteresovane za vakcinu Dmitrijev je dodao i da Brazil, Indija i mnoge druge zemlje razgovaraju sa Rusijom o mogućnosti proizvodnje ruske vakcine protiv nove koronavirusne infekcije na njihovoj teritoriji. „Postoji veliko interesovanje partnera u inostranstvu za proizvodnju vakcine u drugim zemljama. Postoji veliko interesovanje Brazila, Indije i mnogih drugih zemalja, koje iščekuju prvu vakcinu na svetu — rusku vakcinu“, istakao je. On je podsetio da je Rusija primila zahteve za dobijanje vakcine protiv kovida 19 iz više od 20 zemalja. „Više od pet zemalja sada aktivno sarađuje sa nama kako bismo započeli proizvodnju ruske vakcine“, dodao je Dmitrijev. Podsetimo, ispitivanje vakcine na kojoj su radili Ministarstvo odbrane Rusije i Nacionalni istraživački centar za mikrobiologiju i epidemiologiju „Gamalej“, počelo je u junu. Eksperimentalnu vakcinu su prvi primili vojnici-dobrovoljci. S tim u vezi predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su ključni zahtevi za vakcinu protiv virusa korona — njena dokazana efikasnost i bezbednost, poverenje u nju mora biti apsolutno. Inače, u Rusiji trenutno 17 naučnih instituta razvija 26 varijanata vakcina protiv virusa korona.

  • Slobodanka says:

   Po svoj prilici Rusija će prva u svetu proizvesti vakcinu protiv ovog virusa. Zašto se u Srbiji ignoriše proizvodnja ruskih vakcina? I zašto se u Srbiji ignoriše ruska proizvodnja LEKOVA protiv ovog virusa? U Rusiji vakcinacija neće biti obavezna, ko ne želi da se vakciniše imaće na raspolaganju lekove.

   • Ruža Rumena says:

    Ništašto preporučuju predrag konj i darija guska - u obzir dolazi samo RUSKA.

   • Gagi says:

    Verovatno zbog toga sto se u Kini sve proizvodi SAD parama, ulozeni kapital bi morao da se vrati i oplodi. Secamo se da je svojevremeno Srpski narod pomogao predsednicku kampanju "duboke drzave", sto da ne pomogne kupovanjem "besplatnih" vakcina od te iste mafije.

   • persida says:

    O, Slobodanka, mislio sam da si pametnija. Zar mislis da ce se vakcine razlikovati po nacionalnim nazivima. Sve je to ista vakcina, namenjena istom cilju. Ruska, americka, kineska, sve je to cist otrov namenjen ubijanju ljudi, NISTA DRUGO. Da neko bude toliko glup da misli da ce kineska vakcina biti dobra, a francuska opasna, pa to mogu samo budalasti Srbi.

    • Slobodanka says:

     Ti ne razumeš. Rusija rešenje za epidemiju virusa kovid 19 nastoji da svede na slično rešenje kao kod epidemija virusa gripa. Kod gripa imamo tu situaciju: Ko želi da se vakciniše taj se vakciniše, a ko ne želi da se vakciniše KORISTI LEKOVE. U našoj zemlji dosad veći deo stanovništva kod lečenja gripa opredeljivao se za klasičnu terapiju lekovima, a manje smo se odlučivali za vakcine protiv gripa. Rusija će omogućiti svom stanovništvu da ko ne želi da se vakciniše protiv ovog virusa kovid 19 da može da koristi samo lekove. To je jako velika razlika!

 9. Nostalgicar says:

  I ovo bi kao trebalo biti DOBRO??? Srbi ce biti pokusni kunići za testiranje svake vrste vakcina. Glup narod, kojem prijeti istrebljenje nakon što se vakciniše... zašto ovaj Vučić pristaje da njegov narod PRVI testira neispitanu vakcinu, hoce li on i njegova djeca biti prvi na listama... nece.

 10. uddu says:

  Gospođo Slobodanka,vi kao da imate vezu u ruskoj Dumi !Ovde imamo više vrsta komentatora:oni koji su za ruse pa reklamiraju rusku vakcinu,oni koji navijaju za kinesku vakcinu,pa ima i onih što preporučuju domaću,pa nemačku,pa ovu ,pa onu...Ima vas nekoliko koji,kao da namerno ulazite na ovaj sajt da bi reklamirali vakcine ili države proizvođača vakcina !Ima dosta ljudi koji su pametniji od vas i unapred vide vaše namere !

  • Slobodanka says:

   Ja sam samo jednom u životu primila vakcinu protiv gripa i tokom te zimske sezone pokazalo se da ta vakcina nije bila odgovarajuća jer pojavio se neki drugi tip virusa gripa. Odbolovala sam te sezone grip slično kao i drugi ljudi koji uopšte nisu primili vakcinu. ALI KRATKO SAM BOLOVALA, NA KRAJU SE POKAZALO NEŠTO VEOMA DOBRO > MOJ PRIRODNI IMUNITET BIO JE GLAVNI I VEOMA EFIKASAN BORAC. Prirodna fabrika za borbu protiv raznih virusa postoji i u nama. Ne treba nam preterana zavisnost od lekova i vakcina koje proizvodi farmaceutska industrija. Posle tog iskustva zašto sada da trčim da primim vakcinu protiv kovida 19? U medjuvremenu od prijema vakcine pa do novog talasa taj virus kovida 19 može da mutira i da se primljena vakcina pokaže neefikasnom. Nema potpune garancije ni posle primljene vakcine da neću se zaraziti i razboleti. Više mi se svidja ova druga mogućnost da koristim lekove po potrebi, i naravno da održavam svoj prirodni imunitet.

  • Slobodanka says:

   Koliko mi virusa sretnemo i izborimo se protiv njih a da toga nismo ni svesni. Ne treba nam uvek lekarska pomoć ili je potrebna za kratko vreme, u blagoj meri. Ja nemam sklonost da puno koristim lekove. Kupim ja njih i oni više stoje kao rezerva za svaki slučaj. Kod mene lekovi uglavnom završe u kanti za smeće, povremeno pospremam ormarić sa lekovima i pobacam sve lekove kojima je istekao rok trajanja. Tokom tog bacanja budem srećna i zadovoljna što to nisam popila, što je ta hemija završila u smeću, a ne u meni. Evo sad bih bila srećna da u tom mom ormariću imam ovaj ruski lek "Avifavir", za svaki slučaj. A do kraja moguće je da bi i on završio u smeću.

  • Slobodanka says:

   Očigledno imam i ja emociju straha za svoje zdravlje čim imam ormarić za lekove za svaki slučaj. Ali iskustvo je pokazalo da mi je to retko kad potrebno. Zapravo u kuhinji ja najviše postižem jer koristim i takve vrste hrane koje možda nisu najukusnije ali su korisne za moje zdravlje. Naprimer ne volim variva od zelenog povrća kao što su boranija, spanać, blitva i još neke biljke ali znam da baš treba treba da ih koristim pa ih i spremim. U ekonomskom smislu jeste rasipništvo na kraju bacati suvišne i dotrajale lekove, ali iz ugla mojih ličnih zdravstvenih odbrambenih sposobnosti jeste veliko zadovoljstvo da je to sve bilo suvišno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *