СИ ЂИНПИНГ: ”Спремите се за рат у било којој секунди”

СИ ЂИНПИНГ: ”Спремите се за рат у било којој секунди”

7 јануара 2021

У свом првом обраћању оружаним снагама земље ове године, кинески председник Си Ђинпинг нагласио је потребу за „константном борбеном спремношћу“.

Си, који такође председава Kинеском централном војном комисијом (ЦМЦ), врховним командним телом, рекао је да Kинеска народноослободилачка армија (KНА) мора бити спремна да „делује у било којој секунди“ када су оружане снаге земље, у понедељак, започеле годишњу војну обуку и вежбе.Такође је наложио KНА да „знатно повећа“ употребу технологије у својим вежбама и да буде у току са најновијим војним и технолошким достигнућима.

„KНА мора повећати интеграцију нове опреме, нових снага и нових борбених подручја у системе за обуку и борбу“, рекао је он.

Приметно је да су Сијеве примедбе о тренутној „фронталној војној борби“ KНА представљале одступање од претходних наредби за отварање године – укључујући 2020. – које су налагале оружаним снагама да „управљају кризама и одвраћају од рата“.

Иако није прецизирао борбе на фронту, 2020. је забележен најгори сукоб у последњих неколико деценија са Индијом, у југозападном пограничном региону, што је довело до више од 20 смртних случајева тамошњег становништва и непознати број кинеских жртава.

KНА је такође појачала вежбе и операције усмерене на Тајван током 2020. године, док је морнарица наставила да се супротставља патролама америчке морнарице у Јужнокинеском мору, док су војне тензије између Пекинга и Вашингтона достигле нови врхунац.

Откако је крајем 2012. преузео функцију председника и шефа ЦМЦ-а, Си је непрекидно инсистирао на томе да KНА буде спремна за рат. Такође је покренуо масовни ремонт KНА 2015. године ради модернизације кинеске војске, планиран за завршетак 2020. године.

KНА је све више усвајала употребу симулатора за имитацију стварних ратова, повезујући их на мрежи тако да вежба може бити што „стварнија“ и интензивнија, у складу са својом технологијом.

У наредби је Си такође нагласио да војне вежбе морају да истакну сарадњу међу снагама ради стицања заједничких оперативних способности, а безбедношћу војника на обуци мора се добро управљати.

KНА, као војна сила Kомунистичке партије Kине, мора да “одлучно спроведе” наредбе ЦМЦ-а, како би обележила 100. годишњицу оснивања странке 1. јула са “одличним перформансама”, рекао је он.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. Gagi says:

  Ako se bilo sta lose desi, prva agresija ce biti na vojne satellite jer danas sva vojna tehnika radi uz pomoc te tehnologije. Tada ce verovatno biti kolateralne stete pa ce se rusiti i komunikacioni sateliti.Onda nece biti interneta, nece moci da se odvija "normalan" zivot na koji su nas primorali jer je sve digitalizovano. Dok se sve to smiri i lansiraju novi komunikacioni sateliti, mnogo vode ce Dunavom proteci. Kako ce se u tom slucaju ekonomija odvijati kada smo svi upuceni na magicni klik.

 2. milorad 4 says:

  ovo je zabrinjavajuće,koneska akrmija je znači u stanju ratne uzbune, puna mobilizacija.do kraja ovog meseca može da se desi napad izraela na iran , a iran ima dosta čvrste veze sa kinom.NEKO gura svet u rat i to je vidljivo.I nemo samo da mi se isprdi neko ,JEVEREJIIII AAAA , nisu jevreji ništa manje slobodni od nas ostalih a oni će i najviše da najeb.to je sigurno.

 3. sumadinac says:

  Pod hitno instalirati kinesku bazu u Srbiji..

 4. I Love persida says:

  Napokon je Zmaj počeo da bljucka vatru? E to volim za sada bar da čujem. Nek pocrkaju dušmani, ja kupujem samo kod kineza. Poseduju čak i imitacije robnih kuća! Vauu.

 5. opet ja says:

  Ne brinite se, neće biti ničega.

 6. Риста says:

  То основа кинеске комунистичке теорије. Усвојена од Тита. Ето, ништа непознато и ништа ново. Он то каже и када су амерички разарачи на ремонту. То је и основа Сијеве личне доктрине коју непрекидно понавља бар једном годишње. Дакле, ово није никакав знак о неком новом узнемирењу кинеске војске. Они увек тако узнемирени а Амери се труде да их што дуже одрже у том стању стреса. А сваки прецедник одабере по једну снажну, климаву реченицу да би се разликовао од осталих. Није важно то, него зашто Сију карминишу уста бордо кармином а Путину и Бушу светло црвеним кармином? Си је једини прецедник на свету коме усне карминишу бордо кармином. Вучићу не карминишу уста. Он је природно бордо. Само му мало опраше бордо усне пудером за бебине гузе јер му се вата влага на ћошкове када пуно прича, илити жвал...овај нека буде влага, да неко не каже сав зажвалави кад прича. Нема везе. Имамо ми јефтине кинеске кишобране за једнократну употребу, као и цео свет уосталом, па ако сте подобни или женска са сисама од пластике па вас плате да седите на интервјују са Вучићем, понесите такав кишобран. Данас се сви прецедници карминишу и пудеришеду. Холивуд направио целу неоиндустрију која се зове - Прецеднички мејкап. Ко неке женскице. И обрве им чупају и постројавају. А избријавају их ко кад шуриш свиње па им олинждраш кожу на светло бело. Нема трага длакавости. Си се не брија. Јавни Кинези су већином ћосави а ако нису ћосави, примењује се шурење. Савремени прецеднички свет маде ин америка Холивуд. Па истина бе. Нисам ја пакостан већ пишем оно што им раде. Сви прецедници морају да се смеше, чак и Си, сви морају да буду политички коректни, чак и Путин, сви морају да изгледају онако како је Америка наредила и да тако причају, чак и Рохани. Сада нам увалили "грађански рат" у Америку и цео свет мора да пише о грађанском рату у Америци. И не само да пишу, сви морају да буду убеђени како пламти грађански рат у Америку. Никад жива мира. Увек мораш нешто да следиш. ЦИЈА посла, бе! Прво уштеда времена, па онда разваљени широки осмеси од ува до ува са окреченим вештачким зубима, па онда демократски избори, па онда недемократски избори, па политичка коректност, па пандемија, па вакцина...Све то наређено из Америке и све то ама баш свака држава спровела у дело. Индоктринација? Није, него...ај каште шта је, ја немам тако богат речник. Си је индоктринисан тилетовом доктрином а сви Кинези доктрином коју је тиле применио на Србе. А после било...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u