СИ ОБЈАСНИО БАЈДЕНУ КАКО СТОЈЕ СТВАРИ

SI OBJASNIO BAJDENU KAKO STOJE STVARI

11 februara 2021

PREDSEDNIK Kine Si Đinping, u razgovoru sa američkim liderom Džozefom Bajdenom, izjavio je da bi sukob dve države predstavljao katastrofu za ceo svet.

Prema rečima Sija, saradnja je jedini izbor u bilateralnim odnosima Pekinga i Vašingtona.„Kinesko-američka saradnja odgovara kako SAD, Kini, tako i celom svetu. Sukob Kine i SAD bi sigurno bio katastrofalan za obe zemlje i za ceo svet“, prenosi Centralna televizija Kine reči Sija.

On je naglasio da, bez obzira na različite poglede na neka pitanja, strane treba da rešavaju nesuglasice na bazi uzajamnog poštovanja i da teže da izbegavaju pogrešne kalkulacije i osude.

Predsednik Kine je ukazao da Peking i Vašington treba da sarađuju u globalnoj borbi protiv pandemije, u oporavku svetske ekonomije, da podržavaju regionalni mir i stabilnost.

„U sadašnjoj situaciji, Kina i SAD, kao stalne članice SB UN imaju posebnu međunarodnu odgovornost i obavezu. Države treba da prate trendove, zajedno obezbeđuju mir i stabilnost u Azijsko-pacifičkom regionu, daju istorijski doprinos u osiguranju mira i stabilnosti u celom svetu“, zaključio je on.

Si je pozvao Vašington da poštuje ključne interese Kine i pokaže uzdržanost kada se tiče pitanja Tajvana, autonomne oblasti Sinđang i Hongkonga.

Ovo je bio prvi razgovor dva predsednika, nakon što je Bajden zvanično postao predsednik SAD.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Pedja says:

    Si mu ustvari predlaze ferplej ali USA neznaju da igraju fer, navikli su sa stava sile i podmukloscu da soli svima pamet, malteretiraju i podcinjavaju sebi druge. Oni su samo produzetak viktorijanske imperije u danasnjem ruhu.

  2. test01 says:

    Kina ide ruku pod ruku sa dubokom drzavom i globalistima i zato je virus i pusten iz Kine, iz industrijskog dela koga duboka drzava kontrolise (i njihove su kompanije i laboratorije).

  3. milorad 5 says:

    Nisam siguran da li SI zna da je razgovarao sa glumcem, ali mislim da je posumnjao u toku razgovora.Bajden uopšte nije "svoj" u zadnje vreme, nekako je mnogo više koncentrisan i dosta je pametniji i vispreniji nego pre inaguracije.Nemoguće je odglumiti demenciju odlazećeg čoveka koji je jednom nogom u grobu i mislim da će se to uskoro konstatovati u glavnim centrima ostatka sveta."Demokrate" mora da požure sa konsolidacijom vlasti za period POSLE bajdena, i nemaju mnogo vemena.Sad će da počne totalni politički presing i haos u USA,ovo "sudjenje" trampu je samo uvod u histerične čistke u aparatu i birokratiji koje će uslediti vrlo ubrzo.SAMO GLEDAJTE št će da rade,biće to prilično ishitreno i vrlo mučno tamo u senatu i kongresu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *