СИ УПОЗОРАВА КИНЕСКЕ БЕЗБЕДЊАКЕ: „Спремите се за најгори могући сценарио“

SI UPOZORAVA KINESKE BEZBEDNJAKE: „Spremite se za najgori mogući scenario“

31 maja 2023

KINESKI lider Si Đinping pozvao je najviše zvaničnike bezbednosnih agencija da razmotre „najgori mogući“ scenario i pripreme se za „olujno more“ dok vladajuća Komunistička partija pojačava napore da se suprotstavi svim unutrašnjim i spoljnim pretnjama.

– Složenost i težina pitanja nacionalne bezbednosti sa kojima se sada suočavamo značajno su porasli – rekao je Si na sastanku partijske Komisije za nacionalnu bezbednost u utorak, prenela je državna novinska agencija Sinhua.– Moramo razmišljati o najgorem scenariju i pripremiti se da se podvrgnemo velikim testovima jakih vetrova i talasa, pa čak i opasnih, olujnih mora – dodao je Si.

Najnovija direktiva Sija dolazi u trenutku kada se Peking suočava sa nizom izazova, od ekonomskih pitanja do onoga što se opisuje kao „sve neprijateljskije međunarodno okruženje“.

Suočena sa, kako je rekao, „složenom i ozbiljnom“ situacijom, Si je rekao da Kina mora da ubrza modernizaciju svog sistema nacionalne bezbednosti i sposobnosti, sa fokusom na to da ih učini efikasnijim u „stvarnoj borbi i praktičnoj upotrebi“.

Takođe je pozvao Kinu da nastavi da gradi sisteme za praćenje rizika i ranog upozoravanja na nacionalnu bezbednost, da unapredi obrazovanje o nacionalnoj bezbednosti i poboljša upravljanje podacima i bezbednost veštačke inteligencije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    kinezi su u panici od n.rata...oni nemaju zadovoljavajuće strateško naoružanje i u odnosu na USA su lak plen..što se n emože nikako reći za rusiju naprotiv..USA su lak plen za ruse danas..:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *