ШИБ ЈЕ ЗАСЛУЖИО ПРОТЕРИВАЊЕ

ŠIB JE ZASLUŽIO PROTERIVANJE

11 aprila 2021

I PREMA Bečkoj konvenciji i prema običajnom pravu ambasador ili bilo koji diplomata akreditovan u nekoj zemlji ne sme ni po koju cenu da se meša u unutrašnje stvari te države.

Opravdavati zločin protiv humanosti koji je počinio NATO nad SRJ, sa pozicije ambasadora u Srbiji krajnje je nedopustivo, i Tomas Šib koji je to izgovorio neka bude srećan što ga nismo proglasili personom non grata.Ovim rečima naš karijerni diplomata Branko Branković komentariše izjavu nemačkog ambasadora da je „NATO operacija 1999. godine bila opravdana i da je cilj bio izbeći humanitarnu katastrofu i genocid“. On kaže da u slučajevima kada vlada jedne države proceni da se strani ambasador meša u unutrašnje stvari, da ona daje nalog svom ambasadoru u državi iz koje je strani diplomata, da ga njegova vlada opomene. Ukoliko se takvo ponašanje nastavi, drugi korak je da se od te države traži da svog diplomatu povuče ili da ga zemlja domaćin proglasi personom non grata.

Upitan da li bi nešto promenilo ako bi se ambasador Šib izvinio za iznet stav, Branković kaže da ovde ne važi „pljuni pa poliži“, pogotovo kada se radi o ovako ozbiljnim stvarima gde se zadire u srž neke situacije:

KOMENTARI18 komentara

 1. 1389 says:

  Terajte tog genocidnog ambasadora iz slobodne zemlje!

  • Velika Metla says:

   Slobodna zemlja Srbija ???!!! Hahahahahahahahahaha....! Zezaš se sigurno.

   • dinki says:

    Brate,ne na more u Crnu Goru,na sve portale pozivajte,više je padu plačkonje iz Rastoka doprinijelo propast sezone nego sva opoziciona burlikanje,sve je strah da sezone neće biti jer glad svakome kuca na vrata.

  • jovan says:

   Nema svrhe menjati ambasadora, Shvabska politika prema Srbijije nepromenjiva 200 godina. A drugo, Srbija jos nije slobodna, jeste pocela je zahvaljujuci Rusima i Kinezima da kida ropske lance, ali jos nije. Srbija je od 5.x 2000. kolonija okupirana od Nemaca, Amerikanaca i Engleza, plus "drugosrbijanske ustase i shiptari u BG" koji su "peta kolona" njihova. Danas je bombardovanje Srbije strasnom antisrpskom propagandom, te je ta izjava ambasadora samo pokazivanje da oni jos uvek sede u BG. Kao nekada Turci u vreme Milosa. Ali ti si u pravu, DOLAZI SLOBODA, POLAKO. Budjenje naroda od DOSmanlijske obmane.

 2. persida says:

  Ima li nekog da isiba Siba?

 3. šiško says:

  Ma ne važe se više nikakva izvinjenja. Oni su imali dvadeset godina da se izvine za bombardovanje i ostale zločine koje su počinili prema Srbima, a oni ne samo da se nisu izvinili, nego čak sad likuju zbog nepravde i zločina koje su nam počinili. Napolje iz Srbije sa njim. Šta će nam ambasador otvoreni neprijatelj Srbije. Ni jedan ambasador u Srbiji ne mora da voli Srbe, ali ni jedan ne sme ni da ih vredja. Marš iz Srbije.

  • šiško says:

   I neka povede i psihopatu. I on vredja i mrzi Srbe, možda i više. Obojica su od istog pasjeg nakota.

   • šiško says:

    A i onu svoju čuvarku aušvica. I nju neka vodi. I neka se više niko od njih ne vraća. Šta su se navrzli na nas ko nezdravi. Odj... više!

 4. test01 says:

  Rekao sam ja to odmah ali okupaciona gnjida je u velikim g.. i zapad ga drze u saci sa svim aferama da ne sme da pisne(sta mislite odakle je dosla informacija o Cvijanu i ko stoji iza njegovog ubistva). Jos ce da uzme i ovog fasistu za svoga "savetnika".

 5. Vlad Cepeš says:

  Kad vlast zakaže na scenu stupa narod - 27.mart 1941,narod je progovorio,vlast je i onda ćutala.

  • dinki says:

   Tako je Vlad,za ovakvog boljara kao ovog iskompleksiranog srbomrsca cepeš je jedina prava terapija.Srpskog ambasadora su mneustaše istjeralele samo zato jer je Srbin a ovaj se još i šepuri i ismijava sve naše žrtve.Dajte više građani Srbije uozbiljite se ne može svaka rđa da vas blati i prijeti.

 6. Velika Metla says:

  Branko Brankoviću, vi ste komplet svi od vrha vlasti do babasere u SkupĆini KUKAVICE, i ni na pamet vam ne sme pasti da proterate ovoga fašistu, makar vam zaskočio sve žensko šta imate u kući. KUKAVICE !

  • Strsljen says:

   Vucko ce to da resi sa Merkelicom....rukak ruku mije....nazalost nasa tzv vlast koja se zauzdala nema m.da ni za sta osim da slusa te iste . Ma muka mi vise ....od njih. Mora ce gedza da uhvati gov.ivu motku ponovo pa da pomlati sve to ko korov.

 7. Rista says:

  Ja voleo gospodina Skatua, šta no beše, mislim neki ambasador. Voleo ga nako neutralno jer bio nežan i osetljiv čovek, sav fini, ali...Mi ga nazovemo skot i niko i ništa nije mogao da izmeni naš stav. Jadan Skot na kraju nije mogao da spava i kada su ga zbog neomiljenosti Ameri povukli sa mesta ambasadora, dobro su vodili računa o imenu sledećeg ambasadora. A kad odlazio, Skot održi govor i spomene svoje neprijatnosti blago nas prekorevajući i zadovoljan da će najzad mirno spavati a da ga bar 1000 ljudi svaki dan ne spomene kao đavola i nako nežno nam reko "Poželeće Srbija Skotova, al skotova biti neće" i teatralno čovek ode. Sada došo na red german i nema mu izvlačenja. Ima da ga povuku nazad u germaniju i ima da se nauči kako da se ponaša brez obzira šta mislio. On je uradio ono u fenjer i neće imati mira kao ni njegov kolega. Mislim, nema potrebe da ga Srbija proglasi persona non grata, biće mu sasvim dovoljne uspavanke svako veče kada bude pregledao "reakcije Srbalja". A ako ga oteramo, izgubićemo jednu metu i dnevno zadovoljstvo. Nemo ga terate.

 8. Milutin says:

  Šib je ne diplomstski samo jasno izneo stav svoje zemlje. I to je zvanični stav Nemačke. Mi iznosimo jasno naš stav da je to bila agresija sa ciljem okupacije naše zemlje. Ali ako zbog toga hoćemo da proteramo Ambasadora Nemačke moramo da "proteramo" i sva nemačka preduzeća koja posluju u Srbiji. Neka svi oni pričaju šta pričaju, mi treba da jača i sve glasnije govorimo istinu. I nisu nama problem Nemci već Srbi koji govore ono šta govore sve zemlje agresori.

 9. Drago says:

  Pov Vučiću on voli Srbiju!!!! Sramna izjava.

 10. Gagi says:

  Siguran sam da mu se ovih dana javilo bar 500 "srba" koji su ga tesili i ubedjivali da nije napravio nikakav eksces. Verovatno su mu obrazlozili da su Srbi glup i neobrazovan - seljacki narod, koji nije u stanju da shvati dobronamernu i visoko intelektualnu poruku. Ovakve poruke su samo jasne i dobronamerne "nasoj intelektualnoj eliti" koja se proslavila svojim naucnim radovima po celom svetu a narocito na zapadu. Nas narod su posebno zaduzili njihovim nepresusnim znanjem i intelektom. Narocito svojim licnim uspehom koji podrazumeva da se cuti i ne "talasa", da se na miru i u zadovoljstvu trosi "tesko" zaradjeni basnoslovni narodni kapital. Zar neko zaista ima dilemu, da se sutra nemacki tenkovi nece docekati cvecem, verovatno ce ta "oslobodilacka" armada najzad napraviti red u drzavi da bi moglo da se zivi "normalno" i po svetskim standardima. Toliko puta su nam vec pomagali da budemo ljudi, ali eto, uvek se nadje neka sirotinja i neobrazovani koji naprave neki problem, nisu mentalno u stanju da shvate dobrobit ovih prijateljskih kritika. UVEK su pravdu trazili i dizali revolucije zlostavljeni i sirotinja jer nemaju sta da izgube, ovi intelektualni maheri su vise za toleranciju i "slobodno drustvo", svaki onaj "savremeni" sistem koji podrazumeva njihov bezbrizan zivot u narodnom zrtvovanju.

 11. Pingback: ŠIB JE ZASLUŽIO PROTERIVANJE – Prava istina o svemu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *