СИГНАЛИ СТИЖУ: Ево ко јавља Украјинцима где да нападају

SIGNALI STIŽU: Evo ko javlja Ukrajincima gde da napadaju

28 avgusta 2023

Operateri ukrajinskih dronova koji napadaju rusku teritoriju dobijaju informacije o radarima i sistemima protivvazdušne odbrane od zapadnih partnera, piše „The Economist“, pozivajući se na izvore.

Prema izvoru časopisa bliskom programerima jednog od ukrajinskih modela bespilotnih letelica, samo oko 35-40 odsto dronova stigne na ciljnu lokaciju.Osim toga, kako je rekao izvor publikacije, „blizak glavnokomandujućem Ukrajine“, ruska vojska je lišila Oružane snage Ukrajine početne prednosti u taktičkim bespilotnim letelicama. Nekada je navodno bilo tri prema jedan, a sada strane imaju „paritet“.

Ranije u nedelju, Vašington post je izvestio da su zvaničnici Pentagona pozvali vlasti u Kijevu da se manje oslanjaju na dronove za izviđanje i da koriste više kopnenih snaga.

Ukrajinska vojska redovno napada ruske regione uz pomoć dronova. Glavni napad neprijatelja pada na pogranične oblasti, odnosno na Kursku, Brjansku i Belgorodsku oblast, kao i na Krim.

U Kursku se danas bespilotna letelica srušila na stambenu zgradu, povređenih nije bilo. Osim toga, kijevski režim je pokušao da napadne rusku teritoriju uz pomoć dronova tipa aviona noću i ujutru, međutim ruski PVO sistem je otkrio i oborio dva uređaja iznad Brjanske i Kurske oblasti.

(Vebtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. michael pan says:

    Rusija bi trebala malo da raketira "zapadne partnere".

  2. persida says:

    U tome i jeste licemerje ovog rata, što Zapadnjacima ništa ne fali, a Ukrajinci nestadoše. Rusija ne sme da direktno udari na Zapad što je čini manjom silom. Bez bembardovanja Varšave, Berlina, Londona, Vašingtona, Rusija će ostati moćna, ali ne jača od Zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *