СИЈАРТО: Енергетска политика Западне Европе иде свом колапсу брзином астероида

SIJARTO: Energetska politika Zapadne Evrope ide svom kolapsu brzinom asteroida

30 avgusta 2022

MAĐARSKI ministar spoljnih poslova i ekonomskih odnosa sa inostranstvom Peter Sijarto rekao je da energetska politika Zapadne Evrope ide ka svom kolapsu.

I upozorio: „Brzinom asteroida jer će Evropljanima čim se približi zima pasti povez sa očiju!”Sijarto je i u nastavku bio jednako otvoren i direktan:

„Sve ove izjave, sva ova zamazivanja očiju sa kojima Zapadna Evropa nastavlja povodom snabdevanja energentima, sa približavanjem zime jednostavno neće funkcionisati… Ideološke i političke izjave mogu se lako naduvavati kao baloni koji zaklanjaju stvarnost, pogotovo uz podršku u međunarodnih medija, ali je energetika oblast gde će ljudima, pre ili kasnije, spasti veo sa očiju. Veoma je teško nekome ko nema grejanje zimi objasniti da se ne smrzava“.

Na sastanku sa mađarskim ambasadorima ukazao je da će se pritisak na Mađarsku u bliskoj budućnosti samo povećavati iako se liberalno međunarodno narkotizovanje približava ogromnom kolapsu.

„Pre ili kasnije, naglasio je, postaće ipak vidljivo da je kralj go jer – grejanja ili ima ili nema. A biće ga ako budu izvori energije“.

Prema ministrovim rečima, „dok ne nauče kako da transportuju gas u rančevima, energetska bezbednost u Evropi biće nemoguća bez ruskih izvora“.

„Zato nećemo ubuduće dozvoliti međunarodnu političku odluku ili pritisak na nas koji bi nas doveo u situaciju da nećemo biti u stanju da snabdevamo zemlju energentima. Nismo spremni ni da razgovaramo o bilo kakvim sankcijama (protiv Rusije) u energetskom sektoru… Ima još dosta onih koji su takođe zainteresovani za to. Nismo jedini koji ne želimo da vodimo takve pregovore“, otkrio je Sijarto.

On je okupljenim ambasadorima posavetovao da budu spremni na to da će Mađaeska – iako i drugi imaju isti interes – i dalje biti jedina koja će otvoreno govoriti o energetskim pitanjima.

„U Evropi pokušavaju da stvore medijsku sliku da smo mi Mađari prepušteni sami sebi. To nije slučaj čak ni u Evropi, a van ovog evropskog i severnoameričkog medijskog balona, poštovanje prema mađarskoj vladi i njenoj spoljnoj politici definitivno je na jednom od najviših nivoa svih vremena“, dodao je Sijarto.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a da su antiruske sankcije zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da – pogorša živote miliona ljudi.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  nije to ekonomska ili energetska politika to je PLJAČKANJE gradjana EU i USA da bi se namirili PRIVATNI džepovi pregrejanih lopova sa UNIŠTENOG monetarnog i bezanskog tržišta.Ili će ošišati prosečnog HANSA ili će imati slom berze kad dodje vreme PORAVNANJA računa zbog ludačke korpucije i pokvarene "kreditne" šeme fiktivnih BANROT firmi za račun pojedinaca i kao sistem pranje para od pljačke državnih fondova kroz lažne tendere i projekte, a takodje i sistema pranja NARKO kapitala koji normalno ne ostaje na berzi i odlazi kao NETO odliv KEŠA iako se fantomski prikazuje kao "prisutan".SVE te rupe treba popuniti ili na poravananju n kraju ve fiskalne god. ide slom ali potpuni kolaps i masovni bankrot preko noći.I zato se lažnim mahinacijama nabija cena gasu na 5000 evra.Ali to je samo na "zapadnim tržištima" i pre svega i EU jer EU je krava koja se kolje.Sve ostale odgovorne države koje ne učestvuju u toj pljački jer im nije ni dozvoljeno da se bave time,(zna se ko to radi i sme da radi u njujorku ili londonu)sve ostale zemlje uvode protekcionističke mere i neće dozvoliti i da im podivljala špekulantska banda sa zapada uništi ekonomiju i opljačka gradjane,nego traže realne dugoročne i stabilne ugovore i partnere.Zato inidija i ostali blisko saradjuju s rusima i kinezima,ali uskoro će oni SVI zajedno otkriti koliko je PROTEKCIONIZAM i NEZAVISNA EKONOMSKA DISTANCA od zapada dobar ne samo za gas i naftu,a onda jao si ga bagri na zapadu.Ovo što se dana dešava an zapadnim tržištima kapitala je FRENETIČNO DIVLJANJE PARAZITA U TELU UMRLOG DOMAĆINA.Dok mogu da se goste lešom to će još nekako ići ali kad nestane mesa i ostanu samo koske odoše svi zajedno s tim lešom pod zemlju.Mogu se očekivati OZBILJNE političke i bezbednosne turbulencije u tim državam tog saveza i to VRLO USKORO,jer meso je pri kraju,nema još mnogo da se glodje tu,oni su toliko žestoko i brzo oglodali sopšstven supstancu društava u kojima parazitiraju da je ovo sad put bez povratka,domaćin je umro ali bakterije koje su ga ubile to NE ZNAJU.

 2. Petrovgrad says:

  Ruskog gasa ima ne pretek, samo treba da odvrnu slavine severnog toka2 i naravno da pripreme rublje. Problem se rešava za 24 sata. O grejanju treba razgovarata kad je napolju -10 spepeni,a ne kad je toplo. Ova tema je preuranjena. Nisu Nemci maloumni pa da umiru od hladnoće, a gasovod im je na vratima. Baš će da se pridržavaju principa i predloga Zelenskog. Rusi i Ameri motaju EU da im dignu cenu na 5000 dolara , a kasnije kao da im daju popust od 20%.

 3. Petrovgrad says:

  Da pojasnimo kad je sunce razgovara se o letovanju i turističkim aranžmanima, tipa Egipat, Maldivi, Majorka, Grcija, Tunis, Bali,... kad je napolju minus, onda se cepaju drva, slažu i skanjaju pod steju.

 4. Mister Dolar says:

  I prdež je prirodni gas.Preporučuje se ,svima u jevropi da složno PRDE u isti čabar.Sakupljenim prdežom omogućiće grejanje bar svojim političkim elitama.A ako preteraju sa prdežom,možda i useru motku,opet za obračun sa sopstvenim vlastodršcima.Amin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *