СИЈАРТО ОГОЛИО ЕУ: Политика санкција пропала – одговорни мора да оду!

SIJARTO OGOLIO EU: Politika sankcija propala – odgovorni mora da odu!

27 avgusta 2023

Peter Sijarto, šef mađarske diplomatije, rekao je, tokom svog obraćanja na konferenciji Tranzit, da evropski političari ne priznaju neuspeh politike sankcija naspram Rusije samo iz straha da će izgubiti svoje fotelje.

“Moram iskreno da kažem da je politika sankcija neuspeh i promašaj. Oni koji podržavaju ovu politiku to ne priznaju samo usled toga što se postavlja pitanje – šta je sa političarima koji promovišu tu politiku!?”, kaže Sijarto.Prema njegovom mišljenju, oni političari koji su gurali politiku sankcija moraju da odu, jer neko mora biti odgovoran za štetu koja je prouzrokovana Evropi.

Nešto ranije, Sijarto je rekao da su se EU članice dogovorile oko sedmog paketa sankcija protiv Rusije. Ovim paketom sankcija se zabranjuje uvoz zlata, kao i niz usluga ruskim organizacijama.

Podsećamo, pre neki dan je i zvanično objavljeno da Rusija beleži izvanredan ekonomski rast, da je postala najjača evropska ekonomija, prestignuvši Nemačku, kao i da je među pet najjačih ekonomija sveta. Sa druge strane, Nemačka, Francuska i druge evropske vodeće ekonomije beleže pad, računajući i Veliku Britaniju koja nije članica EU, ali aktivno promoviše politiku sankcija.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *