СИЈАРТО: Санкције против Русије су пропале

SIJARTO: Sankcije protiv Rusije su propale

25 septembra 2023

MINISTAR spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto ponovo je kritikovao sankcije koje je Evropska unija uvela protiv Moskve, rekavši da su ove mere nanele više štete Uniji nego Rusiji.

– Naš stav je da sankcije nisu efikasne. One su propale. Nadam se da ćemo u jednom trenutku moći da se vratimo civilizovanoj saradnji između Istoka i Zapada, jer to odgovara našim interesima – ocenio je on.Sijarto će, inače, uskoro posetiti Moskvu. Kako je juče izjavio, poseta je planirana za period od 11. do 13. oktobra, a razlog posete je učešće u takozvanoj Ruskoj energetskoj nedelji. U Rusiji, Sijarto će razgovarati i sa zamenikom premijera Rusije Aleksandrom Novakom, a tema će biti energetska saradnja, za koju je mađarski diplomata rekao da je od izuzetne važnosti za Budimpeštu i njenu energetsku sigurnost.

Proteklog dana, Sijarto se sreo i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, uprkos, kako je i sam kazao, pritiscima EU i NATO zemalja da se taj sastanak ne održi.

(RT Balkan)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milutin says:

    Dokle god postoji Zapad neće biti civilizovano saradnje. Jer ne postoji civilizovana saradnja ne samo Zapada sa Istokom nego ni sa kim. I nije problem saradnja sa građanima koji žive u Zapadnim zemljama već je problem Zapadne ideologije. Kada nestane te ideologije biće moguća saradnja među svim narodima sveta. I naravno da se ne stvori bilo koja druga anti čovečanska ideologija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *