СИЈАРТО ЗАПРЕТИО: Нећемо остати дужни, заједно са Србијом одговорићемо на нове мере Бугарске

SIJARTO ZAPRETIO: Nećemo ostati dužni, zajedno sa Srbijom odgovorićemo na nove mere Bugarske

18 oktobra 2023

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto danas je poručio da će Mađarska i Srbija zajedno odgovoriti na poslednju odluku Bugarske da poveća cenu za tranzit gasa kroz njenu teritoriju, nazvavši nove mere bugarskih vlasti kao „neprijateljske i bez osnova“, jer isporuka gasa iz Rusije nije pod sankcijama.Sijarto je naglasio da ova mera neće ostati bez odgovora, te da su i predsednik Rusije Vladimir Putin i zamenik premijera Rusije Aleksandar Novak, ali i šef „Gasproma“ Aleksej Miler potvrdili da će Moskva obezbediti isporuku gasa u skladu sa potpisanim sporazumima, bez obzira na povećanje takse.

Predsednik Rusije i premijer Mađarske Viktor Orban danas su, između ostalog, govorili i na ovu temu, dodao je Sijarto za televiziju M1.

KOMENTARI6 komentara

 1. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Ova azijati dojadiše i Bogu i narodu! Krajnje je vreme da se i Bugari i Šiptari proteraju nazad u azijske stepe.

 2. milorad5 says:

  pa recimo bugari će morati da plate nove putarine za EU ili mogu da putuju u grčku,pa trajektom za italiju i onda u francusku:)..smradovi mafijaški u sofiji su se preračunali,njihova pupčana vrpca ide kroz srbiju i madjarsku:)..od turske oni nemaju ništa,njihova kašičica je u rukama EU, a put do EU je zapadno od njih ,a zapadno od njih smo MI i MADjARI...od rumuna nema vajde,jer preko njih i ukrajine bugari mogu samo A bombu da uvezu iz rusije..sad će da plate putarinu pošteno:)...i kvote za transport i garancije za REEKSPORT i OSIGURANJE do BOLA...smardovi upišani nije mi jasno da su toliko glupi...

  • da da says:

   Mađari im neće ostati dužni,a vučić i njegova lopovska klika nažalost nemaju onu stvar za takve mere.

 3. Zeka says:

  Stvar je u tome što (i) Bugari postupaju po instrukcijama. To su instrukcije istog onog koji je Severni tok minirao, a radi na tome da uništi strateške izvore energije iz Rusije Evropi, posebno istočnoj Evropi i Balkanu.

 4. Milax says:

  Mađari su EU članica a mi bi trebalo da sledimo njihovu odluku protiv Bugara kakva god bila.Naplatiti tranzit za automobile 50€ mi i 50€ Mađari, kamioni 100€ mi 100€ Mađari pa neka idu preko Makedonije,Crne Gore i Hrvatske u Evropu i za tri dana ima da povuku odredbu o porezu Ruskog gasa.Oko za oko, zub za zub.....

 5. dinki says:

  Povucite priznanje nezavistnosti lažne države Kosovo! Srbija vama to nikada ne bi uradila. Ako ste iskreni prijatelji srpskog naroda onda ne bi trebali da čekate da vas iz Srbije neko zamoli za povlačenje priznanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *