СИНИША КОВАЧЕВИЋ: Наша и албанска деца лакше ће се договорити него Вучић и Харадинај

SINIŠA KOVAČEVIĆ: Naša i albanska deca lakše će se dogovoriti nego Vučić i Haradinaj

27 oktobra 2017

POTPREDSEDNIK Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da se patriotska i građanska Srbija mogu pomiriti ali i da manjinska prava moraju biti zaštićena.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Kovačević je ocenio da “iskrena ljubav prema otadžbini ne isključuje i suštinu građanskog poimanja sveta.

„Obaveza većine je da štiti manjinska prava i da prema svakoj vrsti različitosti neguje svaku vrstu razumevanja”, kazao je potpredsednik Narodne stranke.

Komentarišući nedavnu posetu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Hojta Brajana Jia Beogradu, Kovačević je kazao da nju gleda “sa osećanjem nelagode”.

„Ako činovnik sa dna hodnika dođe i postroji vlast, to doživljavam sa osećanjem stida. Niko nikome ne daje pravo, bez obzira čiji je poslanik, da sa tom količinom bahatosti i osionosti okreće kormilo države u pravcu koji njemu odgovara. Jednom narodu i državi se uskraćuje pravo na dostojanstvo”, naveo je Kovačević.

On je ocenio da ne bi trebalo brzati sa rešenjem Kosova i da nema potrebe da neko traži mesto u istorijskim čitankama kao neko ko je rešio to pitanje.

„Mislim da će naša i albanska deca biti za jednu generaciju mudrija i pametnija od nas i da će se lakše dogovoriti nego Vučić i Haradinaj. Iza Haradinaja i Tačija su krvavi tragovi i tu dogovora nema”, rekao je funkcioner Narodne stranke.

Po njegovim rečima, dogovor Srba i Albanaca može da usledi pod pretpostavkom da se civilizacijskim sazrevanjem dođe do spoznaje da je suživot moguć.

„To mora biti dogovor dva naroda bez posrednika zato što ne prepoznajem dobre namere u posredovanju ni Brisela ni Moskve ni Vašingtona”, kazao je Kovačević.

Povodom polemike u javnosti o spomeniku Zoranu Đinđiću u centru Beograda, Kovačević je ocenio da ubijenom premijeru “apsolutno” pripada spomenik u glavnom gradu, ali je i dodao da “onaj ko je rekao da se napio na dan kada je Đinđić ubijen, nema moralno pravo da mu podiže spomenik”.

Navodeći da je evroskeptik, potpredsednik Narodne stranke je ocenio da je članstvo Srbije u EU na dugačkom štapu i zauzeo se da evroskeptici dobiju istu količinu medijskog prostora kao i evrofanatici.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Naivnost ovoga coveka granici se sa gluposcu.

 2. Pitagora says:

  Bled, bezbojan intervju. U stvari, nije ništa rekao. Sve je to tako uopšteno, da nema sadržaja, to je mogao da kaže bilo ko. U poslednje vreme Siniša Kovačević ne liči na sebe.

 3. zoran says:

  Albanska deca će verovatno hteti da se dogovorimo oko Niša... Nekako mi se čini da su oni nametnuli pušku kao način rešavanja problema. Najmanje što možemo da uradimo je da ih ispoštujemo.

 4. goran says:

  Zapravo, Siniša tek sada liči na sebe jer on nikada nije imao šta da kaže. To je na nivou lošeg novinarstva, od kada je ostario počeo je da kevće, a živi kao bureg u loju u oba sistema, juče komunističkom, a danas demonokratskom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *