СИНИША МАЛИ НОВИ МИНИСТАР ФИНАНСИЈА! Ево на шта се заклео пред посланицима, а тиче се и Косова

SINIŠA MALI NOVI MINISTAR FINANSIJA! Evo na šta se zakleo pred poslanicima, a tiče se i Kosova

29 maja 2018

Posle dva dana rasprave u Skupštini Srbije, poslanici su izabrali Sinišu Malog za novog ministra finansija u Vladi Srbije. Za izbor Malog glasala su 154 poslanika, protiv je bilo 30 poslanika, uzdržanih nije bilo.

Glasanje je obavljeno javno, prozivkom.

Mali je pred poslanicima položio zakletvu, čime mu je počeo mandat.

„Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije“, piše u tekstu zakletve koju je Mali pročitao u Skupštini Srbije.

Izboru Malog prisustvovali su članovi Vlade Srbije.

Premijerka Ana Brnabić prošle nedelje predložila je dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Sinišu Malog za novog ministra finansija, nakon što je Dušan Vujović podneo ostavku na to mesto iz ličnih razloga.

Poslanici su juče i danas raspravljali o premijerkinom predlogu, a sednice su obeležile i kritike opozicije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je Malog za tu funkciju preporučio uspeh u rešavanju ogromnih finansijskih i razvojnih problema Beograda koje je nasledio kada je preuzeo mesto gradonačelnika 2014. godine.

Opozicija je juče tokom rasprave negodovala zbog predloga da Mali bude ministar, navodeći brojne afere u kojima se pominje – sporne privatizacije, slučaj Savamala, plagirani doktorat, 24 stana u Bugarskoj, posedovanje of šor kompanija, novogodišnja jelka od 83.000 evra…

Današnji nastavak rasprave u Skupštini Srbije o izboru Siniše Malog za ministra finansija obeležila je polemika poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov i premijerke Ane Brnabić o tome ko ima koliko političku moć i ko je „politički licemer“.

Izborom Siniše Malog za ministra finansija završeno je prolećno zasedanje Skupštine Srbije.

Intonirana je državna himna „Bože pravde“, a ispred Doma Narodne skupštine bila je postrojena počasna garda Vojske Srbije.

KOMENTARI4 komentara

 1. Edmond Dantes says:

  Da je ziv Mengele,bio bi kod Vucica ministar zdravlja. A sto se tice zakletve,tesko se njima zakleti.Vucic se zakleo na Miroslavljevom jevandjelju da ce cuvati suverenitet Srbije,pa sad prica da je Kosovo izgubljeno.Ovo je vreme bescasca i velikih hulja.

  • ralence says:

   Da bih Srbiji i Narodu pošlo na bolje,Novi Ministar mora da počne da kontroliše strane banke koje do sada bez ikakve kontrole pljačkaju Narod i Ekonomiju Srbije. Te iste banke sav profit prebacuju u svoje centrale u inostranstvu umesto da taj novac ulažu u Srbiji. Ako to ne uradi Siniša Mali može da postane Šćepan Mali Crnogorski.

 2. rajko says:

  Neka mu je srecno sluzbovanje, vreme ce pokazati kakv je covek. Mislim da je malo neprimereno da se osoba zaduzena za finansije zaklinje na ocuvanje KiM u sastav Srbije. To da je rekao nacelnik generlstaba i da jos doda koliko je spreman daleko da ide , to bi vec imalo tezinu i moc.... Nama bi vise znacilo da se Mali zakleo da ce se boriti da 1 dinar vredi koliko 1 evro.

 3. Goran says:

  Ješama zaklinjanje goljama ne znači ama baš ništa, oni su tu da nas satru. zamislite ludost tražiti od Jevreja, Masona itd da se zaklinju nad ne-jevrejskim i ne-masonskim knjigama i skupštinama...kakva budalaština, jer oni su već zakletvu položili svojim vladarima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *