ШИПТАР ПОНОВО ПРОВОЦИРА: Курти изнео бесмислене оптужбе на рачун Србије

ŠIPTAR PONOVO PROVOCIRA: Kurti izneo besmislene optužbe na račun Srbije

25 maja 2021

Premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti je, u razgovoru sa predsednikom Albanskog nacionalnog veća u Srbiji Ragmijem Mustafom, optužio Srbiju za „kampanju“ protiv Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Kurti je rekao da „pomno prati“ situaciju i položaj Albanaca u tim opštinama i optužio Srbiju da ono što tamo nije uspela da „učini tenkovima, sada čini administrativno“, objavio je portal Reporteri.– Kampanja protiv albanskih stanovnika u Preševskoj dolini je neprihvatljiva i treba je zaustaviti što je pre moguće – rekao je Kurti.

Predstavnici prištinskih vlasti su sa Mustafom, takođe, razgovarali o „pasivnom“ odnosu prema albanskom stanovništvu u tim većinski albanskim sredinama, koji je, kako su ocenili, „posebno intenziviran u Medveđi“, prenosi KosovoOnlajn pisanje portala Reporteri.

U tekstu se dodaje da je Mustafa zahvalio Kurtiju na prijemu i posebno na, kako se navodi, sredstvima koja je prethodna kosovska vlada, kada je on bio premijer, izdvojila za pomoć tokom pandemijske krize.

Mustafa je, takođe, predstavio razne projekte koje opštine sa albanskom većinom na jugu Srbije planiraju da sprovedu.

Kurti i Mustafa su se složili da „intenziviraju saradnju“ u cilju poboljšanja položaja Albanaca u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, piše portal Reporteri.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Provociranje Srbije je osnovna sustina i svaka politika na Balkanu. To mu dodje isto kao kada su komunisti ubijali beogradsku elitu posle II rata,stiglo vreme za osvetu prema boljem i vrednijem. Tu je samo vazno da se postuje i uvazava onaj ko izdrzava i daje pare za "zivot" naroda, uopste nije vazno kakve zelje ima i kako ta usluga mora da se vrati. Bitno je da se zivi na "foru" i beplatno, to je uostalom savremeno prihvacen sistem komunikacije u danasnjoj politici. Ovi izdrzavaoci opet sa druge strane, stampaju taj zivotni kapital u neogranicenim kolicinama, mogu da kupuju koga hoce i kako hoce. Svi su danas na svetu najamni radnici vlasnika stamparije, svi se otimaju i saplicu da budu sto blize toj stampariji. Prakticno, slobodan DUH i licno odlicivanje vise NE postoje, stvoren je sistem zavisnosti naroda na svetu, narocito su politicari ucenjeni jer imaju ulogu da stite i hrane svoj narod.To nikako nije moguce jer ce ovi stampari vojno i ekonomski pri svakom protivljenju razoriti tu drzavu. TO se desilo i nama, moja jedina zamerka je u tome, sto se u takvim ekstremnim situacijama dozvoljava unutrasnja pljacka naroda i svakakvo izivljavanje nad neduznim narodom. Nasi "stampari" se poistovetili sa svetskim pa udri po jadnom narodu i razvlaci ko sta stigne. Kurti je samo jos jedan uposlenik stampara i obican prevarant, niti on nesto moze niti ima neku moc, on je samo jos jedan prevarant u nizu. Nas problem je sto "mudri" ljudi u ovoj drzavi nemaju adekvatan odgovor ovakvim spodobama koji su se osilili preko granice dozvoljenog. Nece kolega na kolegu, rade u istoj firmi, za istog stampara.

  2. Rajko says:

    A što ste zinuli u njega. Dižete mu cenu?

  3. kojic jovan says:

    Pomno prate situaciju i cekaju trenutak da sa avijacijom iz vazduha tenkovima pjesadijom se ubace vrlo brzo na taritoriju Srbije i zauzmu pomenute opstine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *