ШИПТАР ШАИП КАМБЕРИ ОПЕТ ПРЕТИ И ЗАБРАЊУЈЕ СРБИМА

ŠIPTAR ŠAIP KAMBERI OPET PRETI I ZABRANJUJE SRBIMA

10 februara 2021

POSLANIK u Skupštini Srbije Šaip Kamberi izjavio je da se upotrebom uvredljivog jezika u Srbiju vraća period Rankovića kada je izraz „Šiptari“ bio dozvoljen.

Kamberi je rekao da se srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nije odrekao upotrebe izraza „Šiptari“ ni nakon tužbe, a prema Kamberiju, zabrinjavajuće je što nisu reagovale ni strane ambasade u Srbiji, ni zvaničnici Evropske unije, preneo je portal Kosovo online pisanje prištinske Kohe.„Nisu preduzete nikakve mere da se upozore srpske vlasti da zaustave takvu praksu. Praktično se vraćamo na period Rankovića. Takva je terminologija legalizovana“, rekao je Kamberi.

Rekao je i da se takva terminologija u prošlosti koristila protiv Albanaca, kako bi se predstavili kao inferiorna nacija.

Kamberi je rekao je da se na tome neće zaustaviti i da će se žaliti Apelacionom sudu na odluku prvostepenog suda.

„Ne možemo očekivati ​​da će drugostepeni sud u ovom slučaju doneti drugačiju odluku u odnosu na prvostepenu. Nacionalno veće može izneti tužbu pred sudom u Strazburu. To su neophodne faze koje moramo preći“, rekao je Kamberi.

Šiptarski, nema šta!

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivke says:

  Moze Ljongar umesto siptar

 2. Gaso says:

  Pa dobro. Hajde da ih sada zovemo Srpski arbanasi!

 3. Gaso says:

  Pa dobro. Hajde da ih zovemo Srpski arbanasi!

 4. Gardista says:

  Siptar jednom, siptar zauvek.

 5. Ilija Čvorović says:

  Pa šta sad kmečiš sami sebe zovete shqiptar,onaj koji govori razgovetno ili druga opcija,koju više volite je shqiptar=sin orla. Šta sad ne valja Šiptarčino iliti veliki orlovi sine:))))

 6. Milutin says:

  Reč šiptar je na Kosovu i Metohiji zabranjena jer za Srbe ona označava dobrog komšiju, domaćina. Ali za OVK ona označava danas izdajicu, zaštitnika komšije od njihovog terora. I sad su ostali samo Albanci naseljeni na Kosovu. Najveći broj šiptara su oni pobili. Zato je zabranjena ta reč. Da ne podseća na pogrom i nad sopstvenim narodom a koji nisu hteli da učestvuju u genocidu nad svim nealbanskim življem na Kosovu i Metohiji. A naziv Kosovo (bez Metohije) ne potiče od njih već od Tita. Najvećeg srbomrsca koji je na leđima Srba stigao na mesto doživotnog predsednika SFRJ. A toliko je mrzeo Srbe da nije želeo da se posle njega očuva takva Jugoslavija gde bi svi Srbi bili pod istim krovom. U njegovo vreme je bilo zabranjeno da se proterani Srbi za vreme II svetskog rata vrate na KiM a dopuštao da se Albanci iz Albanije naseljavaju na srpska vekovna ognjišta. A za njih je Priština bila Menheten. Obećana zemlja. Obećana, u svim značenjima te reči.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *