ШИПТАРИ АНГАЖОВАЛИ НОВЕ ЛОБИСТЕ У САД

ŠIPTARI ANGAŽOVALI NOVE LOBISTE U SAD

16 jula 2023

Usled zategnutih odnosa sa međunarodnim partnerima zbog situacije na severu KiM, privremena vlada u Prištini angažovala je agenciju za lobiranje u Vašingtonu, prenosi „Juronjuz Albanija“.

U dokumentu koji je ekskluzivno dostavljen „Juronjuzu“, navodi se da će lobistička agencija sa kojom je privremena vlada u Prištini potpisala ugovor u vrednosti od 147.000 evra pružati strateške savete i vršiti predstavljanje u SAD.Prema ugovoru koji je potpisala ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala-Švarc, kompanija će pružati savete, podršku i baviti se komunikacijom sa zakonodavnim i izvršnim ograncima američke vlade u cilju poboljšanja bilateralnih odnosa između SAD i privremenih prištinskih institucija.

Ugovor koji je potpisan 26. juna između prištinskog Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore i predstavnika lobističke kompanije Amerikanca albanskog porekla Avnija Mustafaja, stupio je na snagu 3. jula i važi godinu dana.

(RT Balkan)

KOMENTARI5 komentara

 1. milos says:

  a sto mi nismo?

  • Cp6a says:

   Prosto, zato što smo mi na suprotnoj strani, a šipanze nisu. Oni su njihovi kućni ljubimci. Nema svrhe.

 2. 1389 says:

  Još koji mesec, ni pare jim neće pomoči...

 3. Gagi says:

  Zapadne hijene trljaju ruke sto jos ima primitivnih ludaka koji izgladnjuju svoj narod da bi njima dali pare. Mi Srbi smo pet vekova bili pod okupacijom pa smo eto, oslobodili KiM. Niko u istoriji nije uspeo da nas trajno okupira i otme Decane, Gracanicu... Ne otima se Srbija tek tako, nikada i nije. Danas je neki mali zastoj u glavama naseg naroda jer su nam od drzave napravili vasar. A na vasaru,volovi na raznju,sarene zvecke, ukrasna ogledalaca u kojima kada se pogledamo svi smo prelepi. Proci ce i taj vasar jednog dana, nadam se. Nastupice drzavotvorna ozbiljnost bez svih ovih mogucih i nemogucih gluposti koje nam suzavaju svest i zamaraju nas, sve u cilju da nismo sposobni da jasno sagledamo sustinu naseg vekovnog opstanka.

 4. milorad5 says:

  šiptari unajmili šiptara da ih zastupa u američkoja politici:)?!!!..nije neka lova ali donika mora da ima pola od toga:)..pacovi se spremaju da napuste brod sa nekom kintom..ko šta ćapi očigledno.koje strateške savete ovaj anonimus može da im pruži...kako otići u big mec i naručiti burger?...počinj farsa sa prištinskom državom ali u pravom komedijaškom stilu...amerikanci su BESNI na njih jer nisu uspeli da otmu kosovoa a sami da krvave gaće ovde ne smeju više...em znaju da smo ludi ko struja i da će i mbiti vrćaen bilo kakvim sredstvima koja nam padnu pod ruku ako još jednom napadnu, em tu je bilzu i rusija da poludi i da im pošalje vagner na prištinski aerodrom...a EU preko kurtija pokušva da zalepi parčiće i angažuje šiptariju za svoje ciljeve i eventualno izbaci amerikance kada se šiptari okrenu protiv njih a onda da sa odmetnutim šiptarim dodje u beograd da "pregovara" ali bez amrikanaca u delegaciji...i onda će da na mponude neku konfederraciju ili tako neku kantonalnu budalaštinu sam oda konačno krenu da kopaju zlato...nema ništa od toga ..toje ekipi i u ameici i u EU je došao KRAJ i sada će se tamo mešati karte...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *