ШИПТАРИ БЕСНИ – ПАЦОЛИ „ТУЖИО“ ДАЧИЋА: Срби нам подмећу ногу и руше планове

ŠIPTARI BESNI – PACOLI „TUŽIO“ DAČIĆA: Srbi nam podmeću nogu i ruše planove

19 marta 2018

MINISTAR spoljnih poslova samoproglašene države Kosovo Bedžet Pacoli „tužio“ je, na nedavno održanom neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova „zapadnobalkanske šestorke“ u Sarajevu, srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića da mu stalno podmeće nogu!

Kako „Novosti“ saznaju, on je u trenutku kada je potpredsednik naše vlade tokom radnog ručka izašao da razgovara sa novinarima iskoristio priliku i kolegama rekao:

– Ljudi sa Kosova su mladi, a ne mogu slobodno da putuju. Srbija pravi probleme svaki dan. Putujem i borim se da dobijem priznanja Kosova, a Ivica ih sruši.

Pacoli je krenuo da nabraja kako „Srbija blokira Kosovo u slobodnom kretanju robe, da postoji problem i sa Bosnom i Hercegovinom, jer su ljudima sa Kosova potrebne vize“.

– Nemamo ni direktan kontakt sa Evropskom unijom, jer smo okruženi Srbijom, Makedonijom i Albanijom – govorio je Pacoli koji je, prema izvorima „Novosti“, jedino bio zadovoljan namerama Srbije da gradi auto-put preko Kosova i Metohije do Tirane.

Inače, „rat“ Dačića i Pacolija traje već dugo, a sukob je buknuo kada su Burundi, Surinam i Gvineja Bisao povukli priznanja Kosova. Kosovski političar je „prozivao“ našeg šefa diplomatije Ivicu Dačića da je mali kako bi se suprotstavio nezavisnosti Kosova, a šef srpske diplomatije mu je odgovorio da je „nervozan, jer im ne ide baš kako su planirali i kako su platili“. On je i pitao „velikog“ Bedžeta Pacolija zašto nisu postali članovi Uneska ili Interpola.

NOVI POKUŠAJ

POSLE tri neuspele sednice na kojima nije bilo dovoljno glasova za demarkaciju sa Crnom Gorom, kosovska skupština zasedaće ponovo sutra. Mediji u južnoj srpskoj pokrajini spekulišu da je navodno ovoga puta obezbeđeno dovoljno „ruku“ i bez predstavnika Srba.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *