Šiptarima pravo da Srbima menjaju imena

Šiptarima pravo da Srbima menjaju imena

2 februara 2013

Kosovo-Serbs-gather-in-a--006Vlada Srbije, kako ona bivša Cvetkovićeva, tako i ova sadašnja Dačićeva, ulaskom u direktne pregovore, završene sporazumima sa šiptarskim separatistima, protivustavno je započela faktičko priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije. U sporazumima koji je postigla prethodna vlada, a sadašnja prihvatila, za administrativnu liniju prema KiM upotrebljava se reč  „granica“. KiM pod kontrolom šiptarskih terorista i trgovaca ljudskim organima i Srbija su prema ovom sporazumu ravnopravne strane, što znači da su subjekti međunarodnih odnosa tj. Države. Prema tim sporazumima stanovnici svake strane treba da budu u mogućnosti da slobodno putuju u okviru ili preko teritorije druge strane. Ovakvu formulaciju mogu da propišu i dogovore samo suvereni činioci međunarodnog prava i međunarodnih odnosa tj. Države. U sporazumima se preciziraju i prava  „građana obe strane.“ Svaka strana će preduzeti sve mere da omogući građanima druge strane da putuju neometano preko i krozteritoriju druge strane koristeći vozačke dozvole koje su izdale njihovi matični organi. Na ovaj način se još jednom potvrđuje da republička vlada faktički priznaje Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu. Ko priznaje neki dokument, priznaje i organ tj. Instituciju koja ga je donela.

Šiptari su ovim sporazumima čak dobili pravo da u ličnim dokumentima menjaju prezimena Srba i njihovo državljanstvo. Srpska prezimena se nakon sporazuma u novim dokumentima zvršavaju na  „i“ dok je srpsko državljanstvo preformulisano u  „kosovsko“. Na ovaj način, zvanični Beograd je prihvatio nasilnu asimilaciju Srba, što predstavlja zločin protiv čovečnosti jer se silom menja etnička slika i omogućava dominacija jedne etničke grupe nad drugom.

Da ultimatumima i poniženjima iz Brisela nema kraja dokazao je i ovlašćeni predstavnik vlade naprednjaka i socijalista, Dejan Pavićević koji je u ime Republike Srbije kršeći Ustav prihvatio sporazum o integrisanom upravljanju granicom. Sporazum nije formalno potpisan, ali je Pavićević u ime vlade poslao u Brisel pisane garancije njegovog prihvatanja što ima isti značaj kao da je dokument potpisan. Nakon toga Dačićeva i Vučićeva vlada ide još dalje i najavljuje da će Dejan Pavićević biti oficir za vezu Srbije u Prištini, što je začetak diplomatskih misija nezavisnih država.

Kao kruna svega, prozapadni mediji su najavili susret  „dvoje predsednika“ Tomislava Nikolića i NATO marionete Jahjage u Briselu pod pokroviteljstvom EU. Cilj ovih razgovora je  „normalizacija odnosa“ a u stvari konačan čin faktičkog priznanja nezavisnosti KiM, susretom  „šefova država.“ U istoriji međunarodnih odnosa i međunarodnom pravu je poznato da susret šefova država ujedno predstavlja i faktičko priznanje tih zemalja, ukoliko do tada nisu međusobno priznate. SAD su faktički priznale Kinu, kada je 1972. Godine Nikson zvanično doputovao u Peking i imao susrete na najvišem nivou, iako Vašington pre toga nije usvojio deklaraciju o priznanju.

Da situacija bude još gora, Zapad primorava Srbiju, a zvanični Beograd pristaje na dogovor sa najvećim kriminalcima i zločincima u Evropi danas – onima koji i dalje provode genocid nad Srbima, brišu sve tragove tog drevnog naroda na KiM, a umešani su u terorizam, trgovinu ljudskim organima, trgovinu narkoticima, svirepa ubistva itd.

(Boris Aleksić – deo iz studije objavljene na fonds.ru)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *