ШИПТАРИ имају „ПЛАН Б“!

ŠIPTARI imaju „PLAN B“!

17 maja 2018

Vlada samoproglašenog Kosova pokrenula je „plan B“ za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer je zbog veta srpskih poslanika nemoguće to učiniti putem ustavnih amandmana, javlja prištinski list „Koha ditore“.Novi plan za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga, kako se navodi, predviđa period od 10 godina tokom kog će biti izvršena tranzicija.

Zakonski paket koji se odnosi na organizacionu strukturu KBS poslat je kancelariji takozvanog premijera i nakon što prođe kroz proceduru biće predstavljen kabinetu vlade. Zatim se šalje na glasanje u skupštinu. Dokument ne predviđa momentalnu transformaciju, kako što je pokušano pre četiri godine, već će ukloniti neka ograničenja u vezi sa kapacitetom, mandatom i misijom KBS, preneo je list.

U kancelariji premijera potvrdili su da je zakonski paket za KBS poslat iz relevantnog ministarstva, da je stigao u vladu, ali da se još nije našao na sednici vlade.

„U interesu vlade je da se ovo dogodi što pre, ali uvek u saradnji sa strateškim partnerima“, naveli su iz kancelarije premijera za „Kohu“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. rajko says:

    Pa Srbi samo ako su idioti i budale nece formirati svoju vojsku na KiM (za pocetak samo policiju koliko je rezolucijom 1244 dozvoljeno). Broj nije bitan vec je bitno da to postoji kako bi u slucaju ponovnog divljanja siptara strana vojska stala izmedju dok ne pristigne nasa. Nemoj da smo bas tolke budale da mislimo kako ce neko nama pruziti zastitu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *