ШИПТАРИ ИЗБЕГАВАЈУ разговоре са Србијом! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА…

ŠIPTARI IZBEGAVAJU razgovore sa Srbijom! EVO ZBOG ČEGA…

24 jula 2020

Vođe Albanaca shvataju da nemaju vremena i da unutrašnje protivrečnosti njihovog društva urušavaju vlast i moć koju su oni u međuvremenu stekli. Zato je najbolje za njih držati ovaj prostor u stalnoj krizi, jer nestabilnost je izvor svega što su oni stekli. Moguće je da je pad vlade deo predstave i kupovine vremena jer očekuju pobedu Bajdena u SAD.

Ovako za Sputnjik novinar Živojin Rakočević, komentariše najavu bivšeg premijera privremenih prištinskih institucija i lidera Alijanse za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, da će oboriti kosovsku vladu, jer je nezadovoljan aktuelnim premijerom Avdulahom Hotijem.Rakočević smatra da niko od albanskih vođa, misleći pre svega na komandante OVK, u demokratskim uslovima ne bi dogurao ni do noćnog čuvara, najviše do izbacivača iz nekog noćnog kluba.

„Što se samog Hotija tiče, on je statista, i nikome nije važno hoće li biti na vlasti. Moramo znati da veći uticaj od njega ima bilo koji predsednik Mesne zajednice u Drenici. Hoti u osnovi služi da popuni vreme do izbora u Americi, gde se nadaju da će da pobedi Bajden, i to je za njih trenutak „konačnog“ oslobođenja od odgovornosti za zločine, za uništenu budućnost Srba i većine Albanaca“, naglašava sagovornik Sputnjika.

Ovaj novinar dodaje da ne možemo da se ne setimo, pogotovo jer je danas godišnjica zločina u Starom Gackom, da svi znaju ko je zločine počinio, poznata je jedinica, komandna odgovornost, ali ni to nisu dovoljni dokazi da ti komandanti budu izvedeni pred nekakvu pravdu.

„Sve što se dešava u Prištini ima elemente predstave. I u toj predstavi nikada niste sigurni kada ona prelazi u realnost i realnu političku borbu, a kada se vraća na scenu gde se postavljaju principi za saradnju i odnose sa međunarodnom zajednicom. A kada to kažem, mislim prevashodno na Demokratsku stranku SAD-a od koje u narednom periodu, a i sada, gotovo sve zavisi“, zaključuje Rakočević.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Ne rade oni ništa. Radi nam zapad.

  2. petrovgrad says:

    Koliko ima šiptara na KiM sada. Prema njihovim statističkim podacima oko 500.000. To je kao Novi Sad što ima stanovnika. Hvala EU što ih je udomila. Manje Šiptara i Hrvata na Kim i u Hrvatskoj, manje problema za Srbe,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *