ШИПТАРИ ИЗБЕЗУМЉЕНИ – ШОК НА КОСОВУ: Могеринијева у УН изговорила оно чега су се ШИПТАРИ НАЈВИШЕ ПЛАШИЛИ…

ŠIPTARI IZBEZUMLJENI – ŠOK NA KOSOVU: Mogerinijeva u UN izgovorila ono čega su se ŠIPTARI NAJVIŠE PLAŠILI…

13 marta 2019

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini izjavila je danas u Njujorku da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno da Kosovo ukine tarife i poručila da finalni sporazum mora biti u skladu sa međunarodnim pravom, ali i dobiti podršku Saveta bezbednosti UN.

– Vaša uloga jeste i biće ključna, a mi smo spremni, i ja lično, da tim povodom intenziviramo razgovore sa svim članica Saveta bezbednosti UN – izjavila je Mogerini u obraćanju Savetu bezbednosti UN.Mogerini je u govoru o ulozi i prioritetima spoljne politike EU govorila o pomirenju na Zapadnom Balkanu kao doprinosu EU multilateralizmu u svetu.

U svom izlaganju Mogerini se posebno osvrnula na dijalog Beograda i Prištine.

– Za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno ukidanje tarifa koje je uvela vlada Kosova. Istog dana kada se tarife povuku, odmah ću sazvati novi sastanak u okviru dijaloga kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma koji mora da reši sva otvorena pitanja i u potpunosti normalizuje odnose Beograda i Prištine – izjavila je Mogerini.

Ona je navela da, iako posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, on ne pripada ”niti njoj, niti EU, već stranama u procesu”.

– Na njima je da da nađu dogovor koji bi bio prihvatljiv i odgovarao obema stranama – kaže Mogerini.

Visoka predstavnica EU se zahvalila svim članicama Saveta bezbednosti UN na, kako je rekla, konstruktivnom pristupu dijalogu Beograda i Prištine.

Federika Mogerini je u Njuorku zaključila da bi pored dogovora Atine i Skoplja o imenu ”pozitivan ishod dijaloga Beograda i Prištine doneo više nade regionu i bio model i insporacija za Evropu i celi svet.”

KOMENTARI10 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Kao što bi rekao i srpski seljak "Da iziđemo na megdan, pa kom opanci kom obojci." Ali njega više nema, sećanje bledi, ostala izreka, ostao srpski neprijatelj, a Srbina gedže nema nigde, može da se javi samo u našim bajkama i pripovetkama a takođe i na spomen pločama, naravno.

 2. Velika Metla says:

  Znači poštovanje Međunarodnog prava izaziva šok,nevericu,izbezumljenost i strah??? Ajdeeeeeeee..........!? Pa da ste poštovali MP nikada se ne bi došlo u situaciju da bombardujete Srbiju i otmete,do daljnjega,deo teritorije!

 3. Cetnik says:

  Gle siptari izbezumljeni sada? Ti mutirani pacovi su stvoreni bez uma.

 4. Jovan says:

  Ne, upravo suprotno treba čitati ovu vest, vrši se pritisak na Srbiju da ubedi Rusiju da u Savetu bezbednosti da prolaz šipcima...

  • Ivana says:

   Vučić na mukama već je bio planirap priznati Kosovo ali svi mu podmeću, samo hrabro Vučko izdaj ti i Vojvodinu Srbi su kukavice neće niko ni trepnuti.

   • Velika Metla says:

    Ivana,nisu kukavice,jer kad treba kupiti smrznutu pilad u Lidlu onda se i pobiju! A o gužvi i makljaži da dođu do aj-fona..........,e to je tek herojstvo!

 5. mrak says:

  Ala ste pohisterisali, a? Nije ti lako bedo jedna sa cuvenom kvalifikacijom za taj "posao" koji obavljas "ja volim da putujem"!? Sta je, pada imunitet diplomatski kad se skines s necega, ceka te istraga u Italiji, a tamo ocima ne mogu da te vide, pa ti se malo tresu gace? I treba, ofucana i olinjala dronfuljo! Ma, mozete da nam pljunete pod prozor, bre! SRBIJA NECE PRIZNATI TU VASU NARKO-MAFIJASKO NAKAZU!

  • Velika Metla says:

   mrak,šta si očekivao od Mogerinijeve,bivšeg predsednika italijanske komunističke omladine? Zar neko misli da su se iz komunizma slučajno izlegli svi ovi liberali i satanisti? E,pa nisu!

 6. padre says:

  Tu nešto nije u redu, što jih ovi više kude, to su oni drskiji, kao da znaju, da je to samo šala!Ajde, vi uradite to, a mi ćemo kao da se naljutimo, pa kažemo Srbiji, sveje u redu, samo vi ne dižite tenzije!

  • Velika Metla says:

   padre,pa naravno da su im rekli "mi ćemo da vas javno kudimo,a vi samo radite radnju"! Pa to svako ko travu ne pase vidi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *