ШИПТАРИ ЈАСНО ПОРУЧИЛИ: Не желе дијалог!

ŠIPTARI JASNO PORUČILI: Ne žele dijalog!

25 aprila 2018

Nijedna od kosovskih političkih partija ne želi da Hašim Tači vodi razgovore sa Srbijom, jedan je od zaključaka okruglog stola pod naslovom „U potrazi za konsenzusom: Dijalog Kosovo-Srbija i perspektiva proširenja EU“, prenosi KTV.

Tokom rasprave političke partije su misiju predsednika Tačija kao pregovarača nazvale neuspešnom.

Šef poslanika Inicijative, Biljal Šerifi, ironično je primetio da bi, ako se Tačijev posao pregovarača prevede na jezik sporta, to bilo ispadanje iz lige, a ne napredak, tako da bi on trebalo da se drži podalje od pregovaračkog stola, prenosi „Koha ditore“.

Šef poslanika Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Ahmet Isufi smatra da o ovome treba da odluče političke partije, pošto vlada ima mnogo unutrašnjih problema kojima mora da se bavi.

Glavni urednik „Koha Ditore“ Agron Bajrami rekao je da već neko vreme civilno društvo insistira na tome da je konsenzus neophodan i da je samoproglašeno Kosovo već bilo u obavezi da izgradi platformu za razgovore.

Prvo sporazum, pa ZSO

Politički savetnik predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, Blerim Šalja, kaže da Zajednica srpskih opština neće biti formirana pre potpisivanja konačnog sporazuma između Kosova i Srbije.

„Neće biti Zajednice bez obavezujućeg sporazuma,“ rekao je Šalja za T7 u emisiji Presing, koju vodi Leonard Krćuki.

„To je pitanje koje će se zaključiti u pravno obavezujućem sporazumu i ne može da se odvoji ili da se tretira kao posebna tema, već će završiti, prirodno, kao jedan od aneksa obavezujućeg sporazuma,“ precizirao je Šalja, prenosi Košev.

Govoreći o nedavno pokrenutoj inicijativi kosovskih institucija za izradu statuta ZSO, Šalja je rekao da je to složen proces s obzirom na neslaganja između samoproglašenog Kosova i Srbije.

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Sa kime ces sada Aleksandre cavrljati, caskati, laprdati, cakulati, blebetati, balaviti, jadni moj Aco.

 2. Trifun says:

  Pozivam Vladu Srbije da POSTAVI ROK zajedno sa nasim narodom na KiM, i da ako ne dode to ispunjenja dogovorenog da se MOMENTALNO VRATE INSTITUCIJE SRBIJE na KiM i stanje kakvo je bilo prije sporazuma, sa JASNIM upozorenjem da ce se nasa vojska vratiti na Kosovo u skladu sa UN Rezolucijom! Nema nazad.

  • goran says:

   Koja vojska, jel ova sto svaki cas vezba sa baba Natom?

 3. Rale says:

  Vučić će voditi ,,unutrašnji" dijalog ,sam sa sobom,kao i do sada...i ispunjavati zapovesti iz Berlina i Vašingtona.

  • doktrina soka says:

   AV ce se pojaviti na RTV ii reci srpskom narodu da su to Siptarske ciste brbljarije i da ce to resiti Brisel.Tako se peru budale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *