ШИПТАРИ, ЈЕ Л` ВАМ САД ЈАСНО КО СТЕ И ШТА СТЕ? Један детаљ са седнице СБ УН направио јасну разлику између Београда и Приштине! ОВО ЋЕ ИХ БОЛЕТИ

ŠIPTARI, JE L` VAM SAD JASNO KO STE I ŠTA STE? Jedan detalj sa sednice SB UN napravio jasnu razliku između Beograda i Prištine! OVO ĆE IH BOLETI

8 februara 2019

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku sinoć je održana sednica Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu, a stavove Srbije zastupa šef diplomatije Ivica Dačić.

Predsedavajući iz Ekvatorijalne Gvineje predsavio je ministra Dačića kao zvaničnika Srbije, a Floru Čitaku samo po imenu i prezimenu.Kao i na prošloj sednici Saveta bezbednosti o sitiaciji na Kosovu, predsedavajući nije spominjao lažnu državu Kosovo. Flora Čitaku, predstavljena je samo kao gospođa.

Predstavnica lažne države države Kosova u SAD Flora Čitaku oglasila se na Tviteru.

– Idem u Njujork na još jedan besmislen sastanak SB povodom (tzv.) Kosova. Uznemirujuće je videti u kojoj meri se platforma SB UN izobličuje u teatar u kom Srbija dolazi i deli priče u koje čak ni sama ne veruje – napisala je Čitaku i dodala da je „tzv. Kosovo tu da ostane“.

Pored zalaganja za očuvanje redovne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti o radu UNMIK-a, kao i podrške radu ove misije u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, ministar Dačić u svom izlaganju daje osvrt na izveštaje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a.

Pored toga, iznosi i našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza Prištine u prethodnom periodu, kao i povećanog broja napada na Srbe i njihovu imovinu u Pokrajini.

Održavanje sednice je bilo neizvesno zbog protivljenja SAD, Velike Britanije, Nemačke i Poljske iako je Ekvatorijalna Gvineja, koja ovog meseca predsedava SB UN izrazila spremnost da to pitanje stavi na dnevni red.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Havala Divcu sto primio Kosovo u sport.

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    NARAVNO KAD NISU I NIKADA NE MOGU BITI DRŽAVA,MOGU BITI SAMO POD NAMA AP ILI KAO NELOJALNI GRAĐANI PROTERANI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *