ШИПТАРИ НАЈАВЉУЈУ РАТ У МАКЕДОНИЈИ!? Прави циљ албанских терориста је Србија!

ŠIPTARI NAJAVLJUJU RAT U MAKEDONIJI!? Pravi cilj albanskih terorista je Srbija!

8 novembra 2017

Sud u Skoplju nedavno je „odrapio“ teroriste iz takozvane Kumanovske grupe na duge robije i time je makedonska država pokazala iznenađujući nivo ozbiljnosti u obračunu sa albanskim separatistima čiji apetiti postaju nezajažljivi, ali je tim potezom i izazvala i nove reakcije šiptarskih terorističkih grupa.

Akt – terorizam, kazna – potpuno zaslužena.

Osuđeni – njih sedmorica na doživotne robije, trinaest na po 40 godina, šestoro po 20, po jedan na 18 i 12, trojica na 13 i dvojica na 14 godina zatvora. Presude nisu ni pročitane pred njima jer su osuđeni pevali i uzvikivali „UČK“, a pre toga su odbijali da uđu u salu.

Ali, kako kažu, na mršavog vuka i zec diže nogu. Činjenica je da se makedonska država već godinama blago odnosi prema otvorenim albanskim separatističkim težnjama, a i Srbija je činila slične greške u prošlosti, što se pokazalo kao loša strategija.

Poput nekog razmaženog derišta ovi razbojnici neće prestati sa teritorijalnim pretenzijama sve dok ih ne smiri jedan ozbiljan vojnički poraz, rekao je nedavno Slobodan Antonić.

Noćas počelo

U akciji takozvane kosovske policije u noći između utorka i srede, naravno, uz nadgledanje od strane međunarodnih institucija koje na teritoriji „Stare Srbije“ pokušavaju da naprave državu, pronađena je gomila naoružanja, nakon pretnji takozvane „Nacionalne oslobodilačke armije“ (NOA), upućenih preko interneta.

Nekoliko sati pošto je NOA zapretila napadima, ukoliko svi Albanci u roku od tri dana ne napuste makedonske institucije zbog presude Kumanovskoj grupi, takozvana „Kosovska policijska služba“ (KPS) pronašla je naoružanje.

Oružje i vojna oprema pronađeni su nedaleko od Glogovca i sela Vrbovac kod Vitine. Loše stanje naoružanja verovatno ukazuje da se ono skriva još od 2001. i prethodnih sukoba u Makedoniji, a možda i još od rata u našoj zemlji 1999. godine. Pronalazak zastarelog oružja pokazuje i koliko je KPS „ozbiljno“ shvatio molbu Makedonije, koja je priznala šiptarsku „državu“ na Kosmetu.

Večeras počinje rat?!

U pretnji se ističe da će napad otpočeti po isteku datog roka, a to je noćas u ponoć. Ova pretnja je upućena preko lista na albanskom jeziku Lajm, kome je takozvani „Generalštab“ ove paravojne formacije sa sedištem u Skoplju, poslao saopštenje da osuđuju presudu Osnovnog suda u Skoplju protiv osuđenih u procesu Divo Naselje.

Politički analitičar i stručnjak za geopolitiku Dragomir Anđelković kaže da je Makedonija nesumnjivo ugrožena i da je ona svakako meta albanskog secesionizma.

– Samo je pitanje vremena kada će u Makedoniji početi ozbiljan pokret sa inicijativom za odvajanje velikog dela teritorije ove zemlje i pripajanje Albaniji i tzv. Kosovu. Teško je reći da li će se noćas tako nešto desiti. Mislim da je to, za sada, provokacija – rekao je Anđelković.

On kaže i da velika količina oružja koja postoji na Kosovu i Metohiji, može biti najava pokušaja napada na našu zemlju.

– Zapadni centri moći mogu preko Makedonije da destabilizuju Srbiju. To je velika opasnost, tempirana bomba, za koju je samo pitanje kada i gde će da pukne – kaže Anđelković i dodaje – Nesminjivo da je Srbija ugrožena, u periodu kada evroatlantski stratezi odluče da im se isplati nova destabilizacija Balkana, vrlo je verovatno da će početi i kod nas.

Na pitanje kada i kako može da se reši pitanje albanskog nacionalizma, Anđelković tvrdi da će se to desiti kada njihovi sponzori sa zapada odluče da promene politiku i da ih pacifikuju.

(Mediji)

KOMENTARI6 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  PITANJE ALBANSKOG NACIONALIZMA RESAVA OPSTA MOBILIZACIJA U SRBIJI

 2. opet ja says:

  Ma šta vam je, mi nememo problema sa bezbednošću, a za siguran put u EU ćemo sve da uradimo. Naši najveći prijatelji su Nemačka, V. Britanija, Francuska i druge zemlje koje su priznale nezavisno Kosovo. Naravno "razgovore" sa narko kartelom na Kosovu treba nastaviti u cilju što boljih (dobrosusedskih) odnosa, a sve pod patronatom najvećih prijatelja iz EU.

 3. goran says:

  Dobar povod da Migovi obave prva bombardovanja.

 4. Pastrovic says:

  Srbi definitivno lupetaju! Kakvi crni siptarski teroristi, a oni koji tim "teroristima" 1912 podarise drzavu su nasi prijatelji. Pisaj nam se u pamet!

 5. Pingback: Možemo li sa rvatckim indijancima u grupu? – BELI ORLOVI

 6. Pingback: Možemo li sa (h)rvatckim indijancima u grupu? – BELI ORLOVI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *