Шиптари од Немачке праве Америку

Šiptari od Nemačke prave Ameriku

17 maja 2015

flamuri-shqiptar-gjerman-647x370 4354Možda ćete mi se smejati, no, meni se sviđaju nemački mediji. Kod njih je sve postrojeno kao u dobrog domaćina.

Pamti se da je u vreme Gorbačova u sovjetskoj ambasadi u Bonu organizovan veliki prijem. Na tom prijemu je jedan od vođa nemačkih komunista malo više potegao i, ne stigavši da dođe do automobila, prilegao na travnjak. Pred TV kamerama reportera koji su okružili ambasadu. Svi su mislili da će se „žuta štampa” gušiti od ushićenja opisujući tu scenu. Sutradan se u medijima nije pojavio ni jedan redak, ni jedan kadar o tom incidentu. Nemačka nije htela da baca senku na bilo šta povezano sa Gorbijem i štampa je napravila manevar koji se na vojnom jeziku zove „links um!” (nalevo!).

Takođe je istina da su nemački mediji ćutali o velikom tekstu u listu „Pravda” o vrbovanju sovjetskih diplomata u Bonu od strane Amerikanaca. Ćutali su svi, pa tako i „levi”. U datom slučaju oni su ostvarili zaokret „rechts um“ (nadesno!) i takva disciplina nije mogla da ne ostavi utisak.

Zbog toga, kada mi pričaju o slobodi nemačke štampe, meni se ili smeje ili plače, u zavisnoti od stepena oduševljenja sabesednika.

Ovako dugačka preambula bila je potrebna da bih počeo da govorim o članku koji se pojavio na sajtu „Nemački talas” i tiče se stanja na Kosovu i Metohiji.

Ne smemo zaboraviti da je Nemačka jedan od glavnih autora nakaze sklepane od blata i krvi koju nazivaju „nezavisno Kosovo” i njeni zvaničnici uvek veoma blagonaklono govore o „procesima demokratizacije” kroz koje je navodno prošla ova nakaza.

I onda se tu odjednom pojavljuje krajnje kritično pisanije na sajtu državne nemačke međunarodne teleradio kompanije, koju bez preterivanja možemo smatrati zvaničnim glasnogovornikom nemačke vlade. Prvi utisak posle čitanja tog teksta ogleda se u tome da se u resoru federalnog kancelara i federalnom resoru za informisanje Nemačke dogodilo kolektivno ludilo i oboleli su odlučili da obrišu noge plodovima dugogodišnje delatnosti nemačke vlade na Balkanu. Pa su se usudili da ono što Angela Merkel naziva „cvećem demokratije”, nazovu pravim imenom – „krvavom i opasnom nakazom”. One koji nisu pročitali to pisanije, usrdno savetujem da to učine, upravo zbog toga što ono odražava veoma neobičan pogled na stvari koje uopšte ne odgovaraju tradicionalno tolerantnom odnosu nemačkih vlasti prema Kosovarima.

Iskreno rečeno, meni kao političkom komentatoru pomalo je sablazno pisati o tome da su u Berlinu shvatili da taj nesposobni i nedosledni monstrum nije sposoban da samostalno živi, pa počinju političku pripremu da bi se okrenuli od njega. Ali u stvarnosti, potpuno je nejasno šta zaista u Berlinu misle o solidnosti Kosova.

A već nemačka policija sasvim tačno referiše da će u Nemačkoj uskoro zamirisati dim izazvan krivicom kosovske mafije. Na fonu ekonomske katastrofe u „Republici Kosovo”, priliv Kosovara u Nemačku dobio je oblik poplave. I kao što se to uvek događa u prirodi, poplava je na površinu izbacila hrpu otpada koji predstavlja oličenje zločinačkog sveta na Kosovu. Shvativši sa velikim kašnjenjem, Nemačka je zabranila ulazak kosovskim izbeglicama. No, to više liči na panično obraćanje jedne naivne dame ginekologu: „Doktore, meni u stomaku neko kuca nožicom! To je tako neočekivano! Uradite nešto zaboga!” Teško da doktor može uraditi nešto drugo nego da na porođaj zajedno sa akušerkom pozove i policijsku uniformu. Zabrana ulaska Kosovarima u Nemačku ništa neće pomoći. Oni su već u velikim količinama zaseli u drugim zemljama EU i stekli evropska državljanstva.

Ako kosovska mafija smatra da u Nemačkoj, sa njenim visokim nivoom zdravstvene zaštite, ima koga da deli i prodaje na delove, a u resoru Federalnog kancelara još svi ne puše bar marihuanu, onda će ona zasigurno stići tamo radi zavođenja reda. Na primer iz Velike Britanije, gde se oseća nadmoćno pod pokroviteljstvom Britanske krune.

Uzgred, razlika između Engleske i Nemačke ogleda se u tome što je Njenom Veličanstvu već odavno svejedno ko kontroliše kriminalne sfere datog kraljevstva i ko se bavi reketom među biznismenima.A nemačke vlasti, koje se još uvek nisu oslobodile iluzija življenja u demokratskom društvu, nikako ne mogu da shvate da korupcija, banditizam i prevara običnih građana predstavljaju noseće stubove tog društva. Njih treba kao ruske „mladoreformatore”[1] uputiti na kurseve u SAD kako bi oni shvatili surovu istinu života.

Zato je kosovska mafija za Nemačku – pionir na poslu amerikanizacije Nemaca i njihovog konačnog pretvaranja u istinske članove anglosaksonske bande, izvinjavam se, zajednice.

Nemačkoj je teško nečim pomoći, kao i onoj dami kojoj neko kuca nogicom u stomaku.

Trebalo je voditi računa, madam, umesto gubljenja dostojanstva na fonu divnog izgleda Kosova.

————————————————————————-

[1] Mladoreformatori – opšti naziv za grupu mladih liberalnih ekonomista školovanih u SAD koji su započeli ekonomske reforme u Rusiji 90-ih godina. Te “ekonomske reforme” su dovele do skoro potpunog uništenja ruske privrede. Neki od njih bili su i predsednici i potpredsednici vlada u epohi Borisa Jeljcina, poput Jegora Gajdara, Sergeja Kirijenka, Anatolija Čubajsa i Borisa Njemcova (primedba prevodioca).

(Dmitrij Sedov / Fond strateške kulture)

KOMENTARIJedan komentar

  1. cyberchetnik says:

    boris njemcov je najjaci.njemcov! i on se brani kao da nije njihov hahahahah pardon branio.nece se vise on braniti ni od cega!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *