ШИПТАРИ ОТКРИЛИ: Ако дође до поделе, тражићемо ове делове Србије!

ŠIPTARI OTKRILI: Ako dođe do podele, tražićemo ove delove Srbije!

18 juna 2018

Zamenik predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova Redžep Hoti tvrdi da podela Kosova nije na dnevnom redu, ali i kada bi bila, podrazumevala bi da Kosovo uzme Sandžak i deo juga Srbije.Zato, kaže, ova opcija nije moguća i vlasti u Prištini su je do sada više puta odbacili kao mogućnost.

„Kosovo i Albanci imaju dobar geostrateški položaj. Imaju SAD i NATO, imaju podršku severne Makedonije i zvanično priznanje od svih susednih zemalja, izuzev Srbije“, rekao je Hoti u intervjuu za prištinski portal Ljajmi.

Dodao je da je Kosovo „organizovana institucionalna država koja ima svoje vojne i policijske snage, jedno od čuda ovog vremena za region, pa se zbog svega ovoga može razumeti to što politička elita u Srbiji provokacijama i lažnim vestima doliva ulje na vatru“ stalnim zagovaranjem podele Kosova.

„Podela nije na dnevnom redu. Naprotiv, odvajanje se ne može dogoditi bez pripajanja Kosovu dela Sandžaka koji pripada Srbiji i dela Sandžaka u Crnoj Gori. Ne može se dogoditi podela Kosovo bez uzimanja doline Preševa. Ne može biti odvajanja Vojvodine od Srbije. Kao što vidite, postoje neki mali aspekti koji komplikuju podelu Kosova“, rekao je Hoti.

Hoti kaže da Beograd podelu Kosova smatra stvarnom opcijom kako bi se sprečilo stvaranje „velike Albanije“ od koje, kako kaže, „srpska država ima strah“.

Stoga, kosovski politički faktori treba da budu ujedinjeni kada je reč o odnosima sa Beogradom.

Prema njegovim rečima, prvo je potrebno poštovati kosovski ustav, drugo — da treba postići jedinstvo političkih faktora o ovom pitanju, a kao treće Hoti je naveo, da „Kosovo treba da preuzme svoju odgovornost, a Srbija svoju“.

Hoti za Ljajmi kaže da smatra da „Beograd treba da preuzme i odgovornost za ratne zločine i invaziju na Kosovo“.

Govoreći o završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, Hoti kaže da ti „pregovori treba da budu sveobuhvatni i ujednačavajući“, s obzirom na to da postoji podela između političkih stranaka o tome ko bi trebalo da vodi ovaj proces.

„Čak je i platformu, koju je vlada predložila za dijalog sa Srbijom, skupština povukla, kako bi pružila prostor za postizanje konsenzusa“, rekao je Hoti.

Kosovska vlada je pomenutom platformom predvidela da dijalog sa Beogradom u završnoj fazi treba da vodi predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, ali je opozicija bila protiv, pa je vlada taj predlog platforme povukla.

KOMENTARI8 komentara

 1. Miraš says:

  Kvazidržava im se zove Kosovo što je srpsko ime, a i ime glavnog grada Priština je isto naše. Raška oblast je srce stare srpske države, itd. Baš sve što je srpsko njima treba samo da im sve to moćni ujak iz Amerike obezbedi i njihova narko mafija koja je sada na prvom mestu u toj istoj Americi, a izgleda i u celom svetu. Koliko su politika i vrhunski kriminal povezani u Americi?!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  prvo Srbi nisu za podelu,celo KiM je srpsko. Drugo, muslimani iz Raške ne bi pod šiptare u šiptarsku "državu", oni sanjaju da se ujedine sa Fbeha, tako da ništa od toga šipe.

  • Edmond Dantes says:

   U pravu si Srbi nisu za podelu osim ovih izdajnika na vlasti.Srbi ce vratiti svoje.A Raska oblast i da hoce ne moze se spojiti sa Federacijom,geografija ne da.

  • Miraš says:

   KRIVIČNI ZAKONIK SRBIJE - KRIVIČNA DELA PROTIV USTAVNOG UREĐENJA I BEZBEDNOSTI REPUBLIKE SRBIJE - Ugrožavanje teritorijalne celine - Član 307 - Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina....

 3. padre says:

  Od koga?

 4. padre says:

  A na Floridi ništa nemate, i tamo su vaši?

 5. Alan says:

  Povratak na Kavkaz će biti premija za srećnike.

 6. Servija ,a ne Srbija says:

  -Da bi se obezbedio trajan mir na Balkanu treba sprechiti maligni uticaj Rusije.Srbija treba da bude vracena u njene prvobitne okvire(granice), beogradski pashaluk,i jedino tada je moguc prosperitet na Balkanu.Moguce je, sa ovim potezom Grchke izgleda tako,da Grci i Albanci naprave dogovor i stvore njihove mega(velike) drzave, u kom sluchaju Srbija mora da bude u tim originalnim granicama u kojima su je Austrijanci (Bech) napravili kao svoju pomocnu kraljevinu zvanu Servija(ime dato prema originalnom rimskom odbranbenom zidu zvan Servijan zid.).Ime Srbija je greshka u prevodjenhu kirilicnog i latinichnog imena za Serviju. -Grci, pokazalo se, su sposobni za to,i promenice Srbiji ime u originalno ime Servija.To bi bilo i pravedno jer ljudi,Srbi i Servijanci ,su dva totalno razlichita sveta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *