ШИПТАРИ ОТКРИЛИ: Ево шта нам је обећао нови „ХОЈТ ЈИ“

ŠIPTARI OTKRILI: Evo šta nam je obećao novi „HOJT JI“

13 marta 2018

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel u Beograd donosi poruku da SAD podržavaju formiranje vojske Kosova, kaže Fatmir Šeholi.

Prištinski politički analitičar je u jutarnjem programu televizije Prva istakao da je Mičel tokom posete Prištini „istakao svoju privrženost Kosovu“, kao i da je rekao da su SAD uz Prištinu „rame uz rame“.

Kako kaže, Mičelova poseta Kosovu je jedna od najznačajnijih poseta u poslednjih godinu dana. Osim toga, Šeholi ističe da je Mičel u Prištini demantovao pisanje beogradskih medija da u Beograd donosi paket SAD od četiri tačke o Kosovu.

– Važno je, a to je ostavilo i najviše utiska, to što je nedvosmisleno rekao da će u Beograd doneti poruku o transformaciji bezbednosnih snaga u oružane snage Kosova i da SAD to podržavaju. Takođe, on u Beograd donosi jasnu poruku da je Amerika za to da se dijalog u Briselu nastavi tamo gde je prekinut – kaže Šeholi.

Na pitanje o tome šta je Mičel rekao o pisanju beogradskih medija, Šeholi kaže:

– Mičel je na konferenciji za medije na vest o paketu prilično šarmantno rekao da je, dok je dolazio iz SAD u Prištinu, video te „kreativnosti novinarstva“. Ne verujem da bilo kome idu u prilog lažne informacije o agendi američkog diplomate – istakao je Šeholi.

Podsećamo, kako su u nedelju objavile „Večernje novosti“, SAD su pripremile „paket o Kosovu u četiri tačke“ koji će u narednim nedeljama biti predstavljen „pre svega predsedniku Srbije Vučiću“.

Te četiri tačke predviđaju da Zajednica srpskih opština dobije šira ovlašćenja i institucionalnu povezanost sa potpredsednikom kosovske vlade koji bi dolazio iz redova srpskog naroda, ali i da Beograd omogući ulazak Prištine u međunarodne organizacije. Ukoliko bi Srbija pristala, kako se navodi, bio bi joj omogućen brz ulazak u Evropsku uniju.

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    Ne nude oni Srbiji nista a hoce sve! Isto tako EU ce tek poceti da postavlja zahteve I da komada Srbiju ako se vucicu dozvoli izdaja Srpskog Kosmeta. Bez Kosmeta Srbija ni Srbi nece vise postojati. Srbi, dobro razlislite sta radite svojoj deci a mi smo deo Evrope I to nam ne mogu 'oteti' - ali nismo deo vestacke 'Briselske EU' u koju Srbija nikada ne treba ni da udje!!! Procitajte kako zive Frci, Bugari, Rumuni u svojoj vlastitoj drzavi... ROBOVI !

  2. padre says:

    Ma koliko se trudili, ovdašnji novinari amerićkim nisu ni do kolena u kreativnosti!Šta susve oni kreirali, majko mila!

  3. Trifun says:

    To je objava rata! Svidalo se to nekome ili ne. Vidim rusku armadu na Balkanu kao konacan rezultat americke i NATO agresije. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *