ШИПТАРИ ОТКРИЛИ: Иза повлачења признања Косова, СТОЈИ…

ŠIPTARI OTKRILI: Iza povlačenja priznanja Kosova, STOJI…

12 septembra 2019

Pacoli u intervjuu za američki portal Axios.com rekao je da bi Kosovo moglo odustati od takse i optužio je Rusiju da pomaže Srbiji.

Prema rečima odlazećeg ministra spoljnih poslova na Kosovu, Rusija pomaže Srbiji u nastojanju da ubedi afričke države da povuku diplomatsko priznanje Kosova. Kako prenosi “Zeri”, američki portal u tekstu navodi da se Srbija žestoko protivi nezavisnosti Kosova i da je preduzela tajnu aktivnost da ubedi druge zemlje da promene kurs.Cilj je, kako piše prištinski list, a prenosi Kosovo online, da ukupan broj zemalja koje priznaju Kosovo padne ispod 97, ili polovine članstva u UN. Posebno se ističe da je veliku buku nedavno izazvala izjava srpskog ministra spoljnih poslova da je Centralnoafrička Republika (CAR) povukla svoje priznanje Kosova.

Pacoli u intervju tvrdi da je to deo “kampanje” u kojoj Srbija sastavlja diplomatska pisma i pokušava da ubedi zvaničnike da ih potpišu bez prolaska kroz procedure, često kroz “kriminalna dela”.

On je rekao da je Rusija, koja podržava Srbiju po pitanju Kosova, “očigledno” uključena u kampanju nepriznavanja Kosova. Rekao je da nije jasno da li ta pomoć uključuje olakšavanje plaćanja, ali naglasio je da Rusija ima sporazume o prodaji oružja i druge poslovne aktivnosti sa mnogim zemljama koje su ciljane u srpskoj kampanji.

Pacoli kaže da bi Kosovo moglo odustati od takse na srpsku robu “ako je Srbija voljna da sedne i radi sa nama na osnovu neke uzajamnosti”.

“To znači poštovanje prethodnih sporazuma između naših zemalja i uzimanje u obzir postojanja Kosova kao države sa vlastitim granicama i ustavom”, kaže odlazeći ministar spoljnih poslova i dodaje: “Kosovo želi da se tretira kao jednako za pregovaračkim stolom, a ne kao nepriznata država. S druge strane, Kosovo mora da shvati da ga Srbija neće priznati u potpunosti bez ičega zauzvrat “.Pacoli je istakao da je najbolja strategija da se obe zemlje vrate za sto ta da Kosovo privremeno ukine takse u periodu od šest meseci, a da za to vreme dijalog bude intenziviran i da ih obnovi ukoliko nema konkretnih rezultata.

“U međuvremenu, Srbija mora da zaustavi svoju kampanju za nepriznavanje, što je protivno duhu dijaloga i Briselskom sporazumu iz 2013. godine”, kaže Pacoli.

KOMENTARI8 komentara

 1. T.M.N says:

  U rezoluciji,(jedinom VAŽEĆEM dokumentu) Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija 1244 jasno i glasno piše ČIJE je Kosovo i Metohija - ne pominju se nikakve takse,nikakve vojske,nikakve granice - takozvane države kosova. O rezoluciji 1244 će brinuti Rusija i Kina,obećavaju da hoće,a MI,SrBi moramo da brinemo o NAŠIMA koji su izgubili naš primerak Rezolucije,a nalaze se u trenutnoj vlasti ili ŽELE da se VRATE na vlast.

 2. padre says:

  Kako Šiptari mogu nešto da otkriju o Rusiji, zaparvao, kad dobro promislim svašta su oni otkrili, te da manastiri na KiM pripadaju njihovim hrišćanima, da su skemder Beg i Marko kraljević Šiptari, da su oni zapravo Iliri i šta ja znam šta sve!

 3. Miraš says:

  Srbija je kao Guliver koji putuje svetom te tako putuje i u Evropu i na Zapad, ali i oni dolaze kod nas. Ali jednog dana nenadano Liliputanci (Zapad) napadnu nespremnog Gulivera tj. Srbiju. Balkanski Liliputanci su značajno sitniji i manji od onih drugih Liliputanaca sa Zapada pa im dobro dođoše zapadni Liliputanci da udruženim snagama zarobe i vežu Gulivera. Na svako sitno micanje vezanog Gulivera, najsitniji Liliputanci alarmiraju one drugge. ... Ko je sve lobirao i potpomagao u priznavanju nezavisnog Kosova 2008 godine i kasnije? Ceo eksperiment Kosovo organizuju i sprovode članice NATO-a, i naravno da su one 2008 godine odmah i među prvima priznale nezavisnost Kosova. Te natovske zemlje poput SAD, V.B. itd. imale su uticaj na niz drugih zemalja da veoma brzo priznaju nezavisnost Kosova. Svi mogu da lobiraju za Kosovo, a Srbija ne sme ni da mrdne tj. ne sme da lobira za svoj pas - za celovitost svoje države. Ovo za nas organizovano putovanje u EU je veoma slično Guliverovom putovanju u Liliput- Najpre se potrude da namame Gulivera, a onda ga zarobe.

 4. Gardista says:

  Pravoslavlje dolazi sa juga...kome nije jasno neka napusti KiM. Nema sta da se zali plemenska zajednica pacova sa KiM. Njima su Klintonovi napakovali priznanja pod ucenom i sad im je krivo kako to brzo pada u vodu. Samo napred...idemoo

 5. petrovgrad says:

  Bez uvrede Srbija kad je uspostavila vlast na sadašnjoj teritoriji KiM, prvo je izlečila Šiptare od šuge i vašaka. Ta akcija je trajala više decenija. Tek krajem 60-tih se završila. Posle toga je išla škola, struja, kupatila i sl. Ali to je trajalo sve dok se nisu pobunili. Posle toga su došli Ameri, doneli im veći standard, ali su im razbili porodice i razjurili po Evropi i šire. Hrvatska je ispred njih, Albanija svakako na prvom mestu. Nisu Šiptari za dugoročnu politiku, naši su ih preveslali.

 6. Gagi says:

  Ovaj stvarno nije normalan, a posto nije, da mu objasnim. Naravno da Rusija podrzava Srbiju, to je uostalom uvek u istoriji i cinila. U I ratu kada ste nas takodje masakrirali po planinskim gudurama, spasio nas je Car Nikolaj od totalnog unistenja. U II ratu je takodje Ruska vojska oslobodila Srbiju, nekakvi oslobodioci partizani su se pojavili tek posle ruskog oslobodjenja i ciscenja teritorije od nacista. Danas nas takodje pomazu i UVEK CE. Osnovni razlog za takav odnos je taj sto imamo ISTI KRST i ISTO VINO za pricesce. Mi smo JEDNO i NERAZDVOJIVO bice. Jeste da smo imali muku kroz istoriju koju su nam uvek stvarale vase danasnje gazde, ali smo uvek nekako izlazili na kraj i pobedjivali. Bice tako i danas, jedino me cudi toliko slepilo kod siptarskih "pametnih glava", da uopste niste sposobni da uocite sta vam se sprema i da niste primetili da je SVETI DJORDJE vec uzjahao svog konja. Zar stvarno mislite da cem vam Srbi zaboraviti ovaj novi masakr koji ste nam ponovo priredili i napravili, velikodusno poklonivsi NASU ISTORIJSKU teritoriju vasim gazdama a vi postali portiri koji im to cuvate. Bice da nece da bude bas tako.

 7. Žarko says:

  A šta su šiptari ispunili iz Briselskog sporazuma? Ništa, lak odgovor...

 8. Budi Bog s nama says:

  Pa ne mogu Albanski političari da zastupaju Srpsko Kosovo i Metohiju. Kako i ko to da prizna? Nego meni žao ovih Albanaca sa Srpskog Kosova i Metohije, toliko smo im pomagali koliko nismo ni sebi samima i napokon posle svega toga da im ne damo da prisvoje našu zemlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *