ШИПТАРИ ОТКРИЛИ: Трамп намеће…

ŠIPTARI OTKRILI: Tramp nameće…

31 jula 2018

Na svako pominjanje podele Kosmeta, političari iz Prištine su sve do juče preko Tačija, Haradinaja do Ljimaja pretili ratom, ali izgleda da su se sada pod pritiskom SAD stvari malo promenile. Naime, juče su poslanici tzv. kosovske skupštine nastavili rad raspravom o dijalogu sa Beogradom, a Milaim Zeka, poslanik partije NISMA (Fatmir Ljimaj), izneo je tvrdnju da će podela Kosova, odnosno razmena teritorija, biti na dnevnom redu pregovora u Briselu.– Pitate me hoće li na Kosovu biti podele i razmene teritorije, ja vam kao špijun, koji ima kontakte sa Briselom, kažem da će to biti tema – rekao je Zeka i naglasio:

– Pa i Ljufti Haziri (gradonačelnik Gnjilana) ni u snu ne bi pomenuo Preševo, da to nije čuo od Amerikanaca.

Istovremeno, Hašim Tači je odbio da odgovori na pitanje novinara da li bi Leposavić mogao da bude razmenjen sa Preševom i delom Bujanovca.

– Ne govorim o pisanjima koja nemaju adresu, spekulacijama i lažnim vestima. Ne želim da komentarišem – rekao je Tači, ali je „Koha ditore“ navela da postoji opcija da se opštine sa Severa Kosova – Leposavić sa Leškom – razmene za Preševo i deo Bujanovca.

Ne treba zaboraviti da je Tači izjavio da su „Kosovo i Srbija države koje imaju pravo da potpišu bilo koji sporazum, koji je najbolji za dve zemlje“, prištinski mediji podsećaju da je za američku ambasadu važno da „Kosovo pronađe svoje ciljeve u dijalogu“, dok je Nemačka za sada protiv ideje razmene.

KOMENTARI3 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Tramp neka deli USA usmrdjele kako mu volja. Kosmet je srpska SVETA ZEMLJA i njeg sam BOG cuva.

  2. Daniel Jackson says:

    Ljudi, ko bi pri zdravoj pameti menjao svoje za svoje. Doci ce vreme pa ce Taci, Hardinaj i ostala siptarska bulumenta natrag u Albaniju. Nema njih ni trista hiljada koji su rodjeni na Kosovu. Sve ovo ostalo je stiglo iz Albanije. Srpski komunisti grob vam se propao u hiljadu ambisa!

  3. Za Srbiju says:

    A da pitamo sve one, koji su život dali za Kosovo od 1389.g. do danas? Šta oni misle o tome?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *