ШИПТАРИ ПЛАНИРАЈУ отмице српских амбасадора

ŠIPTARI PLANIRAJU otmice srpskih ambasadora

10 januara 2017

ramus-haradinaj-1-34

Diplomatska predstavništva Srbije u Švajcarskoj, Turskoj, Grčkoj, Italiji, SAD i Nemačkoj moguća su meta Albanaca, koji smeraju da zauzmu neka od njih kako bi se naša zemlja prinudila da odustane od zahteva da joj Francuzi izruče Ramuša Haradinaja!

Ovo alarmantno upozorenje u ponedeljak je izneo prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a izvori potvrđuju da su pomenuta predstavništva – najugroženija.

– Imamo bezbednosne informacije da ovakav pakleni plan postoji u albanskoj dijaspori i u saradnji sa našim službama i operativcima država domaćina preduzeli smo sve neophodne mere kako bismo sprečili neželjeni scenario – rekao je Dačić.

On kaže da je alarmiranje javnosti preventivna mera, da su informacije zabrinjavajuće, ali poziva istovremeno diplomatsko osoblje da se ne širi panika.

– O ovim saznanjima obaveštene su policije i bezbednosne službe zemalja domaćina i sva naša diplomatsko-konzularna predstavništva. Date su sve neophodne instrukcije i preduzete mere u cilju preventivne zaštite. Sve ovo pokazuje na šta su sve albanski političari spremni, čak i na terorizam. Upozoravam sve zemlje da su odgovorne za bezbednost naših DKP, a albanskim političarima skrećem pažnju da se ne igraju vatrom. Nećemo odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda – kategoričan je Dačić.

Procena je da Albancima primaran „cilj“ nisu naša predstavništva u državama koje su priznale Kosovo, kako ne bi izgubili njihovu naklonost. Ali, u pomenutim državama, u kojima živi veliki broj albanskih iseljenika, mogući su ataci, ali i otmice naših diplomata kao i članova njihovih porodica.

Kako je potvrđeno u jednoj od ambasada koja bi mogla da bude meta već se „preduzimaju sve raspoložive mere“. U potencijalnom žarištu je konzulat u Istanbulu, pogotovo zbog bezbednosnog haosa koji su u taj megapolis uneli poslednji bombaški napadi terorista Islamske države.

(Večernje novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Mi says:

    Kakva je ovo sada igra imate informacije, pa šta? Ako ih imate plaćeni ste da tražite najprihvatljivije opcije kao moguća rešenja. Ili ovo treba da bude kuvanje žabe pa nas polako stavljate u mlaku vodu???

  2. Pitagora says:

    Nije to samo što bi ih oteli, nego će da im uzimaju organe, da od njih prave devojčice.

  3. Kulak says:

    Taj plemenski mentalitet Albanaca da "njihovoga" treba braniti čak i ako su mu ruke krvave do laktova ogroman je problem.Sada je to problem za nas Srbe,a bit će i za Evropu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *