ШИПТАРИ ПОЛУДЕЛИ: Курти напао Лајчака

ŠIPTARI POLUDELI: Kurti napao Lajčaka

18 aprila 2020

Na kraju se dodaje da su se Kurti i Lajčak saglasili da dijalog može biti nastavljen nakon pandemije korona virusa.

Vršilac dužnosti premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pitao je danas u telefonskom razgovoru Miroslava Lajčaka, specijalnog izvestioca EU za dijalog Beograda i Prištine, „da li je ubedio srpsku stranu da odustane od ideje o razmeni teritorija“ između Beograda i Prištine, saopštila je vlada u Prištini.Kurti je danas, kako je potvrđeno iz vlade, razgovarao telefonom sa Lajčakom o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i merama koje je vlada preduzela u cilju sprečavanja širenja korona virusa, kao i o nastavku dijaloga između Prištine i Beograda.

U saopštenju se navodi da je Lajčak informisao Kurtija da trenutno analizira postignute sporazume između Beograda i Prištine, kao i da vodi razgovore sa stranama koje će biti uključene u taj proceš, prenelo je Kosovo onlajn.

Kurti je s druge strane, navodi se dalje u saopštenju, rekao da je vlada trenutno fokusirana na borbu protiv KOVID-19 i da sve političke stranke na Kosovu sada moraju biti ujedinjene.

– Kurti je pitao Lajčaka i da li je ubedio srpsku stranu da odustane od ideje o razmeni teritorija između Kosova i Srbije – piše u saopštenju.

Na kraju se dodaje da su se Kurti i Lajčak saglasili da dijalog može biti nastavljen nakon pandemije korona virusa.

Lajčak je danas razgovarao s predstavnicima Srpske liste i Aljbinom Kurtijem o nastavku dijaloga kao i o borbi protiv korona virusa.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Srpske liste objavljeno je da su predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednik stranke Igor Simić razgovarali sa Lajčakom o zajedničkim naporima za suzbijanje pandemije, kao i o potrebi da se spreče bilo kakve jednostrane akcije koje mogu dodatno da otežaju dijalog.

Lajčak takođe je na svom Tviter nalogu podelio tu vest i istakao da je obavio koristan razgovor sa Rakićem i Kurtijem, kao i da su teme bile nastavak dijaloga i borba protiv korona virusa.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Igra dobrog i lošeg policajca. Kurti „protiv“ Lajke. Tako će Kurti zeznuti glupog Vučića da prihvati da Vučiću i Srbima Lajčak kroji kapu. A svi znamo koliko Lajčak voli Srbe. Skoro kao Valentin Incko što ih voli.

 2. opet ja says:

  Razmenu teritorija pominje samo Vučić, što predstavlja krivična dela iz čl. 305-309. Krivičnog zakonika R Srbije. Tom izdajniku je palo na pamet da razmenjuje deo naše teritorije za drugi deo naše teritorije.

 3. Gagi says:

  Citiram nekog kosovca:"Da, Srbin ne psuje svoju državu, ali svoju državu i te kako psuju Drugosrbijanci". Predsednik drzave za ovog nakaradnog sveznalicu ocigledno nije drzava, moze da ga casti epitetima da je naivan i glup, ima u ranijim komentarima jos toga. Ovaj podrivajuci element verovatno redovno dobija penziju od ove "glupe" drzave i zbog toga je socno casti svojim "visokoumnim" komentarima.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Dosadan si, komunjaro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *