ШИПТАРИ ПРЕТЕ: „Не треба нам дозвола Србије, ујединујемо се с Албанијом, а ако нас спрече…“

ŠIPTARI PRETE: „Ne treba nam dozvola Srbije, ujedinujemo se s Albanijom, a ako nas spreče…“

29 januara 2021

Nekadašđnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio da izjavio da za ujedinjenje tzv. Kosova sa Albanijom nije potrebna dozvola Srbije.Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da to ujedinjenje nije povezano sa sporazumom koji treba postići sa Srbijom, već da je to unutrašnja odluka Kosova, prenosi Gazeta Ekspres.

Pojasnio je da tzv. Kosovo treba doći na isti način do ujedinjenja kao što se dogodilo sa „vojskom, Trepčom ili odlukom za nezavisnost“. Istakao je da je ujedinjenje sa Albanijom povezano sa nekoliko događaja.

„Ako i dalje ostanu prepreke koje je postavila Srbija, ali i deo međunarodne zajednice vezan za naša priznanja ili članstvo u NATO, jer je bezbednost prioritet, ne preostaje nam ništa drugo nego da izađemo na referendum sa Albanijom“, rekao je Haradinaj.

Naglasio je da se zahtev ujedinjenje sa Albanijom razlikuje od zahteva iz prošlosti.

„Ranije je traženo da unija dobije odobrenje Srbije, sada ne tražimo odobrenje Srbije“, naglasio je Haradinaj.

Dodao je da je cilj unija sa Albanijom i da će kosovske institucije nastaviti da postoje.

„Država Kosovo će biti u uniji sa Albanijom. Trenutne kosovske institucije ostaju. Odgovornosti Kosova date Ustavom ostaju, tada bi postojao Ustav unije Kosovo-Albanija“, dodao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima projekat razmene teritorija je propao.

Dodao je da će se ukoliko on bude predsednik pronaći drugo rešenje, koje će se postići konsenzusom između institucija i stranaka, preneo je portal Kosovo online.

KOMENTARI9 komentara

 1. milorad 5 says:

  hahah ako nek se ujedine,posle će odmah da ih automatski i neopozivo razjedinimo od glava, i onako su prazne tikve.Oni će pokušati da izazovu tešku krizu, na nama je da sprečimo to u samom startu,odlučnom i jakom silom,moraju da budu poraženi do nogu u roku od najviše mensec dana,onog momenta kada proglase ujedinjenje.Jer cela šarada sa ujedinjenjjem je povlačenje bajdena ZA RUKAV, pošto nisu dobili dovoljnu pažnju u vašingtonu za koji je to periferna stvar.Svaki pokušaj ujedinjenja i otimanja teritoriaje te nacionalne manjine od naše države je automatski pravno gledano POBUNA i TERORIZAM,oni su igrali na kartu nekog "samoopredeljenja" na koje opet kao nacionalna manjina nisu imali pravo i ZBOG TOGA I NISU PRIMLJENI U UN.Americi još uvek odgovoara da zadrže neki privid legalnosti kroz delovanje UN i povelje UN i ZATO su ustuknuli od nasilnog ubacivanja šiptara u UN,dobili su dva krupna veto-a i dalje nisu pokušavali direktno.SADA je americi VIŠE NEGO IKADA potreban PRIVID UN i medjunarodnih zakona tak oda će šiptarsko "ujedinjenje " biti direktan DIPLOMATSKI UDAR na AMERIKU:)Koliko su glupi nisu ni svesni toga:)Mogu samo DVE stvari da se dese,NAPAD NATO I USA NA NAS SRBE ili ŠIPTARI IDU NIZ VODU zajeno sa njihovom "državom". Mnogo je izvesnije ovo drugo jer su ionako postali BALAST i ozbiljna neprijatnost gazdama a ono što sugeriše da će šiptarija da završi u kanalu je OZBILJNO rasturanje njihovih narko kartela na zapadu.I zato oni i skiiče, jer vide da para više NEMA sa zapada a to automatski znači i da su oni napušteni.Čitavo finansiranje kosovske "države" je uglavnom išlo preko crnih fondova od pranja para i narko klanova.Sad je to ozbiljno presušilo.U svakom slučajhu šta god d se desiu oni su najeb.čak i ako nas kompletan NATO naapdne mi ćemo imati više nego dovoljno snage i vremena da im zavrnemo šiju TEMELJNO i da ih ujedinimo sa podzemljem iz kog su izmileli makar nam to zadnje bilo:)

 2. Komsija says:

  Ramus razmislja logicno. Vucic je davao Siptarima prst po prst, granice, Trepcu, elektrosistem, kooperativnu Srpsku listu, pa je logicno da sada hoce celu ruku. Time sto je bila koopertivna, sto nakon proglasenja nezavisnosti Kosova to nije proglasila za okupiranu teritoriju, Srbija je samu sebe stavila u klopku. I sada zaista nema mnogo manevarskog prostora.

 3. Stjepan says:

  Dok god Srbija ima vodstvo kakvo ima,Šiptari se ne moraju baojati za Kosovo i Metohiju,te stoga i mogu davati ovakve izjave.Nisu oni krivi,nego Srbija što to dozvoljava!Da ne glumi mirotvorca kao i Milošević pto je,a znamo kako jke prošao,te da do znanja da ukoliko do tog ujedinjenja dođe,svima jasno kaže"Srbija kreće u oslobađanje svojeg dijela okupirane teritorije"! Ovako,Šiptari nemaju straha jer dobroznaju da Srbija po svome staro običaju neće ništa učiniti!

  • Pendrek says:

   Tako je. Nemaju sipci od koga da se boje, ako bude potrebno skupe par 1000 evrica i ovi ce naravno sa vlasti da ih puste da rade sta god hocu. Tako ti je to u Srbiji odavno, izdaja i prodaja je glavni prihod rezim u Beogradu, zato je sve tako kako jeste.

 4. 1389 says:

  Ameri će imati dosta svojih problema, neće moći vaditi Sheeptare iz govana, dok će ovi da vide sa kim se ujedinjuju, pa onda zaje***cija po arnaute...

 5. Kosovac says:

  Još iz vremena kada se Dobrica Ćosić usudio da predloži ovo što Ivica Dačić predlaže, da se napravi podela Kosova, znalo se da je to podmetačina evroatlanata. Dobrica Đosić i Ivica Dačić su bili tada samo glasnogovornici evroatlanata, a udvarači Srbima koji su preležali komunizam. Ali čak i tada se znalo da Šipe neće da pristanu na podelu, svi smo videli čak i tada (i pre) da Šipe (i evroatlante) žele Sve.

 6. Gagi says:

  Ako se kojim slucajem zaista dogodi da se ujedine, makar i fingirano, onda KiM zaista nece biti nase. Tada im nisu potrebna nikakva clanstva u svetskim organizacijama jer ce im suverenitet pokriti Albanija. Onda cemo morati da zaratimo sa Albanijom jer ce KiM biti njen deo, nesto slicno kao Krajina u rvatskoj. Ovo nase "mudro cutanje" me brine, osim ako nisu nabavljeni neki oruzani sistemi koji mogu da nas odbrane a narod sa tim nije upoznat. Nekako mi lici da nam je sve crnje i gore kako vreme prolazi,svi nasi neprijatelji su ostvarili neke uspehe samo smo mi u stalnom povlacenju i na gubitku. Ostalo je da raskrcmimo EPS, Vodovod i ovo malo kucne srebrenine sto je ostalo i posle toga Srbi stvarno nece imati vise nista svoje.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Šta se zanosiš, oni (Šiptari i Albanci) su se već ujedinili još onda kada je Tita osvojio vlast. Samo je sada kao bajagi Vučić dozvolio da mogu dolaziti u Srbiju sa ličnom kartom. Znači, Aleksandar Vučić je aminovao Titinu čežnju. ………………..A što se tiče EPS, zar si toliko slep kod očiju da ne vidiš da je Eps prodat 51% još u vreme Borisa Tadića? Kome je prodat? Prodat je onima koji naređuju da se ugase sve termoelektrane u Velikoj Srbiji (Zapadnom Balkanu). I onima koji nam gase Mini hidroelektrane. A ne daju da ništa na Drini napravimo.

  • Kosovac says:

   Pitanje je ako je Ugovor o prodaji Tajna, da li Ugovor važi? ……………Naravno da važi, pod uslovom da je Ugovor objavljen u Tajnom službenom listu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *