Шиптари прете смрћу генералу Дикићу!

Šiptari prete smrću generalu Dikiću!

17 juna 2015

dikic1111 76Znam da si ubio komandanta Zahir Pajaziti. Ubićemo i tebe i tvoja familija – piše u jednoj od pretećih SMS poruka, koju je ovih dana dobio pomoćnik direktora policije i bivši komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić. U drugoj poruci nepoznata osoba, na lošem srpskom, poručuje:

– Dikić, znamo u Niš gde ti živi familija. Čuva ga policija. Svaki put je na naše oku. Sve vidimo!

Ove preteće poruke prosleđene su policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji, a general Dikić je za „Novosti“ potvrdio da je dobio pretnje smrću, kao i da je u poruci napisano da će ubiti njegovu porodicu.

Inače, Vojnoobaveštajna agencija (VOA) je 2012. godine u svom izveštaju navela da je Bratislav Dikić, tada komandant Žandarmerije, glavna meta albanske mafije zbog hapšenja „gnjilanske grupe“ i sprečavanja šverca droge. U izveštaju se navodi da su se u tom cilju ekstremisti iz Albanije „uortačili“ i sa kriminalnim podzemljem Srbije i Crne Gore, pa čak i sa nekim srpskim političarima i policijom.

– Grupa navodnih albanskih trgovaca nekretninama dolazi u Niš radi prikupljanja obaveštajnih podataka o generalu Dikiću, dok druga grupa prati kretanje na jugu Srbije – navodi se u izveštaju VOA.

U upozoravajućem materijalu bilo je napisano i da su teroristi OVK formirali dve grupe sa zadatkom da ubiju generala Dikića ili kidnapuju njegovu decu. Jer, kako je navedeno, procenjeno je da je Žandarmerija, između ostalog, i ozbiljna pretnja „nezavisnom Kosovu“.

Dikić se albanskim teroristima zamerio još leta 2009. godine. Tada je pronašao pripadnika tzv. OVK koji je kao zaštićeni svedok raskrinkao „gnjilansku grupu“. A februara 2010. godine je u Crnoj Gori locirao svedoka u postupku, koji je pokrenut zbog trgovine organima na KiM. Iste godine obezbedio je svedoke i dokaze za likvidiranja, kidnapovanja i mučenja srpskih civila tokom 2000. i 2001. godine na jugu Srbije.

NAPAD TERORISTA

General Dikić je 1997. godine rukovodio Specijalnom antiterorističkom jediniciom, čije su vozilo napali albanski teroristi. Tada je ubijen Zahir Pajaziti, koji je bio komandant tzv. OVK pre Adema Jašarija i odgovoran je za ubistva desetine policajaca i radnika Državne bezbednosti na KiM.

(Večernje novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *