ШИПТАРИ ПРИЗНАЛИ ОНО ШТО ЈЕ ЦЕО СВЕТ ЗНАО! Американци су увек састављали владу у Приштини, али овог пута ће то урадити…

ŠIPTARI PRIZNALI ONO ŠTO JE CEO SVET ZNAO! Amerikanci su uvek sastavljali vladu u Prištini, ali ovog puta će to uraditi…

19 decembra 2019

Faton Abdulah, bivši savetnik šefa DSK, Ise Mustafe, dok je bio premijer privremenih prištinskih institucija, kaže da ta stranka i Pokret Samoopredeljenje približavanjem stavova o koalicionom sporazumu zaobilaze SAD i priklanjaju se Nemačkoj.

Abdulah ukazuje da je to prvi put od proteklih sukoba na kosovskoj teritoriji da stranke, od kojih se očekuje da formiraju vladu, zaobilaze SAD i kao razlog navodi to što se Vašington nije dovljno snažno suprotstavio ideji o podeli teritorija.Objašnjava da na KiM nikada do sada nije postojala koalicija koja više preferirala neku drugu zemlju u odnosu na SAD.

„Svi pokazatelji ukazuju na to da vlada Pokreta Samoopredeljenja i DSK ima više političkih sklonosti da zaobiđe SAD i favorizuje Nemačku u njenim politikama“, kaže Abdulah.

Prema njegovim rečima, na ovo utiče činjenica da dve zemlje, Amerika i Nemačka, nisu uvek imale potpuno isti pristup u poslednje vreme prema Balkanu generalno, posebno prema Kosovu.

Čini se, kaže, da se to još nije popravilo, a ima i onih koji za to krive administraciju Donalda Trampa.

„U poslednje vreme u DSK-u je primećena i nevoljnost prema SAD. Taj skepticizamproizlazi iz toga što se (SAD) nisu jasno suprotstavile pokušajima zamene kosovskih teritorija sa Srbijom, a naročito Trampove administracije, i zato oni sada traže pomoć Nemačke, koja o tompitanju ima jasan stav“, kaže Abdulah.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zoran says:

    Ostalo jos da to i Srbija prizna.:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *