ШИПТАРИ ПРИЗНАЛИ ОНО ШТО ЈЕ ЦЕО СВЕТ ЗНАО! Американци су увек састављали владу у Приштини, али овог пута ће то урадити…

ШИПТАРИ ПРИЗНАЛИ ОНО ШТО ЈЕ ЦЕО СВЕТ ЗНАО! Американци су увек састављали владу у Приштини, али овог пута ће то урадити…

19 децембра 2019

Фатон Абдулах, бивши саветник шефа ДСК, Исе Мустафе, док је био премијер привремених приштинских институција, каже да та странка и Покрет Самоопредељење приближавањем ставова о коалиционом споразуму заобилазе САД и приклањају се Немачкој.

Абдулах указује да је то први пут од протеклих сукоба на косовској територији да странке, од којих се очекује да формирају владу, заобилазе САД и као разлог наводи то што се Вашингтон није довљно снажно супротставио идеји о подели територија.Објашњава да на КиМ никада до сада није постојала коалиција која више преферирала неку другу земљу у односу на САД.

„Сви показатељи указују на то да влада Покрета Самоопредељења и ДСК има више политичких склоности да заобиђе САД и фаворизује Немачку у њеним политикама“, каже Абдулах.

Према његовим речима, на ово утиче чињеница да две земље, Америка и Немачка, нису увек имале потпуно исти приступ у последње време према Балкану генерално, посебно према Косову.

Чини се, каже, да се то још није поправило, а има и оних који за то криве администрацију Доналда Трампа.

„У последње време у ДСК-у је примећена и невољност према САД. Тај скептицизампроизлази из тога што се (САД) нису јасно супротставиле покушајима замене косовских територија са Србијом, а нарочито Трампове администрације, и зато они сада траже помоћ Немачке, која о томпитању има јасан став“, каже Абдулах.

(Танјуг)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Zoran says:

    Ostalo jos da to i Srbija prizna.:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u