ШИПТАРИ ПУЦАЈУ ПО СВИМ ШАВОВИМА: Пао најпознатији ШИПТАРСКИ лобиста и ЖЕСТОКИ АНТИСРБИН

ŠIPTARI PUCAJU PO SVIM ŠAVOVIMA: Pao najpoznatiji ŠIPTARSKI lobista i ŽESTOKI ANTISRBIN

1 jula 2020

Najpoznatiji albanski lobista, kongresmen Eliot Engel izgubio je mesto u Kongresu, a samim tim i mesto predsedavajućeg Komiteta za spoljne odnose. Na unutarstranačkim izborima Demokratske stranke u njujorškom distriktu porazio ga je Džemal Bovmen.

Eliot Engel je ravno 31 godinu bio u američkom Kogresu, a skoro isto toliko je bio jedan od najjačih albanskih aduta u američkoj administraciji. Obilato je koristio svoju političku funkciju i uticaj kako bi progurao sve albanske prohteve.Pad najpoznatijeg albanskog lobiste u Americi

Vladimir Marinković, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije smatra da su Albanci, odlaskom Eliota sa pozicije, možda izgubili više nego on sam.

„Kosovski Albanci su imali u Engelu velikog saveznika i lobistu koji je za njih radio duže od dve decenije. On je od početka deo kosovskih lobista u Senatu i Kongresu i može se reći da je jedan od poslednjih žestokih albanskih jastrebova u njihovoj administraciji. Njegov poraz u stranci automatski znači da od novembra više neće obavljati funkciju predsedavajućeg Komiteta za spoljne odnose i to nama faktički znači mnogo jer je svoju poziciju, koja je vrlo uticajna, obilato koristio za iterese Albanaca,“ objašnjava Marinković.

Ko god da dođe na njegovo mesto, smatra naš sagovornik, teško da može biti ostrašćeniji nego što je to bio Eliot kad su Srbi u pitanju.

Naneo mnogo štete Srbiji

„Naneo nam je mnogo štete. On je bio jedan od organizatora skupa na kome je promovisano da je 20.000 Albanki silovano od strane srpske vojske i policije, što je strašna optužba. Prosečan Amerikanac koji to gleda na televiziji, sve shvata zdravo za gotovo, a sto puta izgovorena laž, postaje vremenom istina,“ dodaje on.

​Marinković kaže da je Eliot odgovoran za skoro sve skupove u Americi koji su omogućili da se kosovski političari promovišu i da pošalju što ružniju sliku o Srbima američkom narodu.

„Tek je Trampov dolazak donekle nama omogućio da se i mi predstvimo sa našom istinom i da se na Srbiju gleda nekim drugim, pozitivnijim očima,“ dodaje on.

Dokaz da i Srbija može da lobira

Dragomir Anđelković, politički analitičar, uveren je da se kosovski Albanci neće tako lako oporaviti od ovog gubitka.

„Činjenica da je Engel poražen je za njih orgoman gubitak. Iako imaju više lobista, nijedan nije bio tako ostrašćen kao Eliot. Za nas i za našu disporu je to veliki uspeh, u stvari dvostruki, jer smo pokazali da i mi možemo da lobiramo za sebe. A drugo, pokazalo se da najsnažniji albanski lobista nije više tako snažan jer je potpuno urušen, i teško da će nastaviti političku karijeru,“ veruje Anđelković.

Naš sagovornik kaže da Albanci stalno pokušavaju da izbore stare pozicije koje su imali kod bivše američke admnistracije.

​„Sve ovo pokazuje da će, ako Tramp ponovo pobedi, njihove pozicije da se temljno uruše,“ smatra Anđelković.

Engel je dugo opstajao na poziciji jer do sada nije ni imao pravog portivkadidata u stranci, a Bovmen ga je pobedio sa skoro 63 odsto podrške.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Gagi says:

  Neki odavde su davno pre Engela lobirali za taj narod. Krstavali su im deseto novorodjeno dete, usput su im dali sve moguce drzavne beneficije. Taj narod je ziveo besplatno jer su bili "nerazvijeno" podrucje, za to vreme su "ravnopravne drugarice" prolivale znoj i krv u Srbiji radeci po fabrikama u tri smene. Morao je da se napravi dohodak da bi tolika njihova deca imala od cega da zive. Prvi su dobijali besplatne stanove a stariji se dobro secaju da su nas u sred Beograda javno vredjali i pljuvali na nacionalnoj osnovi bez ikakvih posledica. Odavno je njima spremljen teren za ovo sto danas rade, sve su im to odradili "srpski" komunisticki geometri koji i danas (gle cuda) ponovo arlaucu iz sve snage na javnim medijima. Intelektualne i moralne nakaze, odrodi svog plemena,neradnicki zivotni profiteri su svoju zivotnu zastitu nasli u novostvorenoj marsovskoj ideologiji. Ta nova, u istoriji neproverena ideologija im je omogucila da se igraju i eksperimentisu sa Srpskom drzavom, na kraju tog ludackog eksperimenta su jeftino ustupili junacke Srpske glave i krvavo sticane narodne svetinje. Nikako da izadju iz tog svog hipnotickog sna, i dalje buncaju o Marxu i Engelsu, nekakvoj marsovskoj ljudskoj ravnopravnosti i utopijskom bratstvu. Ovaj Engel nas muci 20 godina, ovi "nasi" vise od 70 godina, zar nije kristalno jasno kakvu smo poruku dobili sta ce nas cekati preko mucenika Djordja Martinovica i ostalih zrtava naseg naroda. A onda, pa nista. Idemo dalje sa usitnjavanjem, ovi "nasi" svakodnevno urlicu i drece kako je to dobro i da to tako mora, decu i mladost su nam najurili u beli svet a starci koji su ostali nisu u stanju da brane drzavu. Doduse, koju drzavu, sta nam je ostalo od drzave posle ovih 70 god i istorijskih Odluka Avnoj-a. Jos se jedino cvrsto i beskompromisno cuvaju licne zivotne privilegije i drustveni ugled, tu kompromisa nema,bar da se to sacuva ako je sve drugo otislo.

 2. Zaliv says:

  I sta sad? Tamo ce za pare sutra da nadju drugog, verivatno i sposobnijeg.... nista nama ovo ne znaci, ono sto nama znaci je zid ka siptarima i poturicama, Republika Srpska i sever Kosova

  • Ivke says:

   Ne brate, zid kad tad padne. Jedino pobeda i da dotuces neprijatelja do kraja pomaze .

  • RASPUCHIN says:

   Taj Vaš stav i rješenje je posljedica nakaradnog razmišljanja i vjere u nekakvo "razgraničenje". "Republika Srpska i sjever Kosova"? A šta je sa ostalim našim teritorijama? Zar su one manje bitne i manje naše pa ih , eto , možemo lakše prepustiti i prežaliti? Treba svima biti kristalno jasna samo jedna činjenica , da činjenica , koju shvata svako ko iole razumije problem. Ta činjenica je projekat koji je u završnoj fazi a kraj će biti kada mi potpuno nestanemo. Jedino moguće rješenje je , na žalost , takvo da ili neće biti nas ili neće biti njih. A oni su šiptari i ustaše. Sve ostalo pa i ovo Vaše razgraničenje "miriše" na "bratstvo i jedinstvo".

 3. Pravda says:

  ovaj satanista je pio djecju krv, crko da Bog da.

  • milorad2 says:

   nije bre engel je pitomi kancelarisjki pacov američke političke štale čiji su politički uspon PLATILI šiptarski mafijaši i lik je za pare radi SVe što se traži, čist diznilend,ali pametno su šiptari to odradili treba da se ugledamo na njih i da imamo SVOJE političare tamo,mada je kasno sad za to ,TAMO se uskoro više NIŠTA bitno neće odlučivati pogotovo ne o KOSOVU.Kosovski politički šou se seli sada u nemačku a igrači će biti nemci rusi i kinezi i mislim da će uskoro doći do radikalnih promena u toj pesmici koju šiptari gude već predugo.Otpevali su oni svoje a mi treba samo pamtno i mudro da ih POČISTIMO iz naše kuće kad dodje vreme i više problema biti NEĆE.Oni u srbiji nema šta da traže oni su u rbiji nacinalna manjina bili i SADA SU i biće upravo to IZRAZITA manjina sve preko 150000 šiptara u srbiji je okupacija JER toliko ih je bilo do 1952.A posle toga ulaizio je ko je hteo,e pa sad će morati da se vrate kući.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *