Šiptari sa juga Srbije traže svoju policiju

Šiptari sa juga Srbije traže svoju policiju

13 јула 2013

albanci-sa-juga-srbije-traze-popisne-listice-svom-jeziku-slika-68559Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu izjavio je u petak da je stav Pokreta za demokratski progres, na čijem je čelu, da albanski politički predstavnici iz opština Bujanovac, Preševo i Medvedja treba da imaju isto telo kao Srbi sa severa Kosova, koji su nedavno formirali Skupštinu pokrajine Kosovo i Metohija.

Musliu, koji je bio predsedavajući na poslednjoj sednici skupštine svih albanskih odbornika iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, koja je početkom godine održana u Preševu, izjavio je za agenciju Beta da su počeli pregovori među albanskim partijama sa juga Srbije o sazivanju nove sednice te skupštine na kojoj bi se raspravljalo o preimenovanju tog tela.

Skupština svih albanskih odbornika iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa formirana je pre šest godina, u ovoj godini je imala dva zasedanja u Preševu.

“Počela je implementacija Briselskog sporazuma i sada je vreme da Albanci preduzmu korak za rešavanje svojih političkih problema. Tražićemo reciprocitet sa pravima koje dobijaju Srbi na severu Kosova”, kazao je Musliu.

Prema njegovim rečima, traženje reciprociteta u odnosu na Srbe na severu Kosova između ostalog ogleda se i u zahtevu da “i Albanci u Preševu i Bujanovcu treba da dobiju svoju policiju, komandira policije i Apelacioni sud”.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u