ШИПТАРИ САОПШТИЛИ које све америчке сенаторе су купили!

ŠIPTARI SAOPŠTILI koje sve američke senatore su kupili!

28 marta 2017

senat-siptari-RIA-pravda

Novoformirana grupa u američkom Senatu omaće za cilj da obezbedi nastavak svesrdne podrške Vašingtona Šiptarima na Balkanskom poluostrvu.

Nekoliko godina nakon što je prestao da postoji, u američkom Senatu formira se Kokus za Albance na Balkanu koji će ovog puta voditi senatori Geri Piters (demokrata iz Mičigena) i Džoni Ernest (republikanka iz Ajove), prenosi „Gazeta blic“.

Kokus je grupa u kojoj uticajni senatori koordiniraju rad sa Senatom, Kongresom, ali i Stejt departmentom, a posebno sa Belom kućom i predsednikom Amerike.

Ponovno formiranje ove grupe posebno je važno, jer će je predstavljati senatorka iz redova republikanaca Džoni Ernest.

Gospođa Ernest, republikanska senatora, veoma je bliska predsedniku Trampu i ima veliki uticaj na sadašnju američku administraciju, dok je demokratski senator Geri Piters osvedočeni borac za šiptarsku stvar.

U saopštenju o formiranju kokusa, senator Piters je rekao: „Radujem se saradnji sa senatorkom Ernest, kako bismo ojačali duboke veze između SAD i albanskog naroda i podržali demokratska prava Albanaca u Balkanu“, dok je Ernestova rekla: „Ključno je da nastavimo da jačamo odnose sa našim saveznicima u istočnoj Evropi“.

Ona je, između ostalog, u svom saopštenju navela: „Zajedno sa senatorom Pitersom radujem se daljim razgovorima o tome kako možemo bolje da podržimo napredak naših zajedničkih ciljeva i interesa“.

(KosSev)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *