ШИПТАРИ САОПШТИЛИ: Косово ће бити домаћин највеће НАТО вежбе у региону Балкана

ŠIPTARI SAOPŠTILI: Kosovo će biti domaćin najveće NATO vežbe u regionu Balkana

16 avgusta 2022

Ministar odbrane u privremenim prištinskim institucijama, Armend Mehaj, saopštio je da će Kosovo biti „domaćin najveće terenske vežbe u regionu Balkana ‘Defender Europe 23’“.„Pripreme su u toku. Pripremne vežbe naše vojske, nabavka opreme i završetak infrastrukture, prethode ovoj vežbi“, poručio je ministar na *Fejsbuku.

Istakao je da će na „Defender Europe“ koji će se održati sledeće godine, KBS učestvovati sa dva puka.

„Tokom vežbe planirano je da se provere pešadijski kapaciteti KBS-a na nivou puka, od strane specijalizovanih jedinica za validaciju američke vojske“, naveo je ujedno Mehaj.

„Defender Europe 23“ zajednička je vojna vežba pod vođstvom NATO-a, na kojoj je tzv. Kosovo i prošle godine učestvovalo, prenosi Kossev.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    Ne verujem da će kosovska kvazidržava uopšte postojati sledeće god.Oni su pred raspadom iznutra.Imaće ozbiljnih problema a možda i pobunu u toku ove zime tamo jer ta "vlada" nije u stanju ni obične komunalne probleme da reši.Kosovo sve više liči na LIBAN a tek će to da osete stanovnici tamo.Možda pokušaju pljačkaški upad dublje u srbiju ali to je moguće tek na proleće kad stvarno dodju u mračnu situaciju sa hranom i energijom.Naročito će im biti gadno sa strujom i vodom u prištini.Oni("kosovoska vlada") ne smeju ni da kažu gradjanima tamo u kojoj su opasnosti i nevolji već sada.

  2. Čudoser iz Nazareta says:

    Samo gas šiptarčići, pomoći će vam nato ko i Ukrajincima 😆

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *