ШИПТАРИ СЕ ИГРАЈУ ВАТРОМ! ХОЋЕ ДА ОТКАЧЕ АМЕРЕ И ЗА ГОСПОДАРЕ УЗМУ НЕМЦЕ! Плаше се Трампа, а разлог је КиМ!

ŠIPTARI SE IGRAJU VATROM! HOĆE DA OTKAČE AMERE I ZA GOSPODARE UZMU NEMCE! Plaše se Trampa, a razlog je KiM!

19 decembra 2019

Faton Abdulah, bivši savetnik šefa DSK, Ise Mustafe, dok je bio premijer privremenih prištinskih institucija, kaže da ta stranka i Pokret Samoopredeljenje približavanjem stavova o koalicionom sporazumu zaobilaze SAD i priklanjaju se Nemačkoj.

Abdulah ukazuje da je to prvi put od proteklih sukoba na kosovskoj teritoriji da stranke, od kojih se očekuje da formiraju vladu, zaobilaze SAD i kao razlog navodi to što se Vašington nije dovljno snažno suprotstavio ideji o podeli teritorija.Objašnjava da na Kosovu nikada do sada nije postojala koalicija koja više preferirala neku drugu zemlju u odnosu na SAD.

– Svi pokazatelji ukazuju na to da vlada Pokreta Samoopredeljenja i DSK ima više političkih sklonosti da zaobiđe SAD i favorizuje Nemačku u njenim politikama – kaže Abdulah.

Prema njegovim rečima, na ovo utiče činjenica da dve zemlje, Amerika i Nemačka, nisu uvek imale potpuno isti pristup u poslednje vreme prema Balkanu generalno, posebno prema Kosovu.

Čini se, kaže, da se to još nije popravilo, a ima i onih koji za to krive administraciju Donalda Trampa.

– U poslednje vreme u DSK-u je primećena i nevoljnost prema SAD. Taj skepticizamproizlazi iz toga što se (SAD) nisu jasno suprotstavile pokušajima zamene kosovskih teritorija sa Srbijom, a naročito Trampove administracije, i zato oni sada traže pomoć Nemačke, koja o tom pitanju ima jasan stav – kaže Abdulah, preneo je prištinski portal Ljajmi.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Kako će tkzv. Kosovo da promeni gospodara, navodno uzeće Nemačku za svog gospodara umesto SAD, kada se zna da je SAD glavna i vodeća snaga NATO-a. Šta predstavlja Nemačka u NATO-u? Kolonijalnu sluškinju prvog reda. Tkzv. Kosovo je nezavršeni projekat SAD i NATO-a jer nedostaje im mala ali bitna karika da Srbija prizna za državu njihov projekat Kosovo. Zato Tramp, tj. predsednik SAD je insistirao sa ona dva pisma Tačiju i Vučiću da dodje do dogovora izmedju Beograda i Prištine koji će biti potpisan u Vašingtonu. Time bi Tramp završio projekat koji je započeo Klinton. Ne sme ni Tramp da ostavi takav projekat u nedovršenom stanju, jer u pitanju je spoljna politika SAD koja mora biti konstantna i ugled SAD kao svetske velesile. U pitanju je i širenje NATO-a, jer ako bi Srbija priznala Kosovo, posle toga ikrnja Srbija može postati članica NATO-a. ... Do raspada Varšavskog pakta NATO je imao odbrambenu funkciju za zaštitu Zapadne Evrope od Sovjetskog Saveza. Nakon raspada SSSR-a i Varšavskog pakta NATO je trebao takodje da preispita svoju odbrambenu ulogu, i suštinu svog postojanja, ali nije to uradio. NATO je od tada prestao biti odbrambeni savez, a postao je izvršilac agresivnih geopolitičkih projekata po svetu kao što su Zapadni Balkan, u sklopu njega je i tkzv. Kosovo, zatim još krupniji projekat Novi Blisli Istok i razni drugi. Agresija NATO-a protiv Srbije (tada u sastavu S.R.Jugoslavije) iz 1999. potvrdjuje novu ulogu NATO-a kao izvršioca geopolitičkih projekata koji više nisu ni u kakvoj vezi sa odbrambenom funkcijom, niti sa međunarodnim pravom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *