ШИПТАРИ СЕ ПЛАШЕ ТРАМПА!

ŠIPTARI SE PLAŠE TRAMPA!

15 novembra 2023

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti istakao je da je veoma važno da Kosovo pre izbora u EU i SAD postane članica Saveta Evrope.

„Ja sam optimista. Ali veoma je bitno da se to dogodi pre izbora u EU i SAD, jer pojedine naznake nisu dobre. Ne znamo kako će svet izgledati za dve godine. Umesto potpunog oslobođenja Ukrajine i kraja rata imamo dalji konflikt na Bliskom istoku. Time imamo manje pažnje za Zapadni Balkan“, objasnio je Kurti za bečki dnevnik „Standard“ upitan koliko je verovatno da će Kosovo iduće godine pristupiti Savetu Evrope.Na pitanje kada će biti novih izbora na severu Kosova, on je rekao da ne želi albanske gradonačelnike na severu, kao što je trenutno slučaj.

„Po zakonu o lokalnoj samoupravi, peticiju mora da podnese 20 odsto onih koji imaju pravo glasa. Ne mogu ja to da uradim u njihovo ime. Samo tako možemo da osiguramo da se bojkoti više ne ponove. U martu je Srpska lista bojkotovala izbore. Ne želim albanske gradonačelnike na severu – kao što je trenutno slučaj. Oni imaju mali politički legitimitet zbog niske izlaznosti birača, uprkos tome što su potpuno legalni. Međutim, Beograd nije zainteresovan za demokratsko učešće Srba na Kosovu jer želi teritorijalnu kompenzaciju za gubitak Jugoslavije“, tvrdi Kurti.

Vezano za nedavni sastanak u Briselu rekao je da je želeo da potpiše sporazum i nacrt statuta za ZSO, ali da je predsednik Srbije želeo da Srbija i Kosovo potpišu odvojeno sa EU, te je zatražio i propratno pismo u kojem se navodi da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, da Kosovo neće dobiti mesto u Ujedinjenim nacijama i da Srbija neće prihvatiti teritorijalni integritet Kosova.

Na pitanje kako su reagovali pregovarači EU, rekao je da su ga pitali šta misli o tome.

„Rekao sam da sudija treba da koristi zviždaljku ako je došlo do kršenja sporazuma. Kad god Beograd prekrši dogovor, zviždaljke neće biti. Možete li zamisliti sudiju koji je izgubio zviždaljku i sada samo prati igrače? Ovo verovatno ima neke veze sa politikom smirivanja. Ali pošto je Zapad tako blag prema Srbiji, paradoksalno je gura ka Rusiji, iako se namerava suprotno. Zato što Beograd ima više ljubavi i straha od Moskve nego Brisela“, istakao je on.

Vezano za Banjsku tvrdi da je očigledno Srbija želela veliki sukob u dužem vremenskom periodu.

(RT Balkan)

KOMENTARI11 komentara

 1. milos says:

  a sto da se ne plase? joe bio davno njihov promoter?

 2. hrvacki diktator tito i hrvacki diktator pavelic says:

  Oni misle ako pozure sada i postanu član nečega u EU da su kasnije SIGURNI??? Pa vi NIKADA nećete biti sigurni, taman da sada udjete i u UN i da ostane bondstil, jer ti sto i sami vidite da se svet menja, kada se dovoljno promeni nas neće zaustaviti nikakva vaša "državnost", članstva u zapadnim alijansama, medj.pravo koje je prvo naruseno prema nama da bi vi to dobili, a ni američka vojna baza, a EU jos manje. Znaci, zgazicemo vas, i ne samo vas.

 3. Kosovac says:

  Ne plaše se Trampa samo Šiptari, Trampa se plaši i naša Persida. Trampa se plaše i svi ostali belosvetski i lokalni sorošoidi.

  • hrvacki diktator tito i hrvacki diktator pavelic says:

   Mislim da tramp ništa neće uraditi, zet mu je cifut a oni vode ovu američku politiku, znaci on u "svojoj kući" ima duboku državu. Mislim da ce sve ostati isto. Nama je moron Dzo dobar, Rusija ratuje konačno, prisilili su je na to, i pogresili su, EU je pred slomom, loše je i u USA, dolar je pod sve većim odbacivanjem, BRICS raste, Kina zasad ratuje protiv zapadnog rajha politički i ekonomski a uskoro ce morati i vojno. Sve je to za nas dobro jer bez rata mi svoje ne mozemo da vratimo, mirom se takve stvari ne prave.

   • Zeka says:

    Šta je to civut?

    • Kosovac says:

     Kovčeg. —Ćivut, Čivut, Ćifut, Čifut, Ќivot. ……………Jevreji su imali Zavetni Kovčeg u kome su čuvali Mojsijeve tablice. U svakom svom pokretanju, Jevreji su nosili Zavetni Kovčeg sa sobom, i po tom kovčegu su postali poznati, kao nosioci kovčega - Ćivuti. Vidi se da nije pogrdan naziv, i do skoro su i zvanično na srpskom jeziku Jevreji tako i nazivani. ……………Kolega Tito-Pavelić je „ćifut“ napisao ošišanom hrvatskom latinicom, znači bez akcenta „ć“, tako da je izazvao zabunu kod svih vas koji pišete hrvatskom abecedom. Nekad ono „ošišano“ daje sasvim drugo značenje- tako da veoma kvari smisao hrvatske latinice, što izaziva zabunu i kod nas koji ne koristimo pomenuto pismo.

     • Zeka says:

      Hvala, Kosovac. Doduše, nije to bila poenta. Ali, u pravu si ... od danas pišem ćirilicom, kad god mi uslovi dozvole. Živ bio!

   • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

    Ne mrsi m*da Zajac, izguglaj...

    • Zeka says:

     :))) ... nisi shvatio. Dobar si...

     • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

      Vazda voljan da nešto novo spoznam, saznam i skontam čekam da nas prosvetliš.

 4. Gagi says:

  Siptrska nelagoda oko nekog novog predsednika USA je ta, opet moraju da skupljaju pare nekim novim politicarima. Da bi jos malo opstali kao divlji i nasilni useljenici u tudjoj kuci. Sve im je to dzaba, pisana tapija za tu zemlju postoji i sigurna je, nije dostupna trgovcima nase proslosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *