ШИПТАРИ СМИСЛИЛИ нову отимачину српске имовине!

ШИПТАРИ СМИСЛИЛИ нову отимачину српске имовине!

13 октобра 2016

541744be1eb85b98328a6d357108d13c-786240198

Ако Закон о стратешким инвестицијама на Косову ступи на снагу, у пракси би то могло да значи да ће Приштина моћи да ради са српском имовином шта жели, користи је, продаје и уступљује стратешким партнерима.

Закон је усвојен у уторак и омогућава да тзв. косовска влада, са имовином, коју је претходно утврдила као државну и друштвену, располаже по сопственом нахођењу.

– Реч је о имовини Србије, српских предузећа, Српске православне цркве и српске заједнице на Косову и Метохији – каже  Славко Симић, шеф посланичког клуба Српске листе у тзв. косовском парламенту.

Имовина се дели директном погодбом

Како каже, ради се о бројној имовини, бројним објектима, фирмама и предузећима која су грађена на земљишту СПЦ. Међутим, како каже, оно што је још опасније јесте што овај Закон омогућава тзв. Влади Косова ту имовину додели коме год жели.

– Главна ствар је у томе да директно, путем одлуке владе, имовина може да се додели ономе за кога се процени да је стратешки инвеститор и да је то могуће урадити без тендера и било каквих консултација. Све се ради директном погодбом – прича Симић.

Оцена уставности

Иако је усвојен, овај Закон још није ступио на снагу, а Српска листа ће и његову примену, као и примену закона о “Трепчи”, покушати да колико-толико спречи.

– Од Уставног суда ћемо данас затражити оцену уставности за закон о “Трепчи”, а исто ћемо урадитити и са овим законом. Они не могу да ступе на снагу док се чека на оцену уставности – прича он, истакавши да ниједан амандман Српске листе на овај Закон није прихваћен.

Опасна фаза по односе на КиМ

Уколико се ипак догоди да Закон о стратешком инвестирању ступи на снагу, према Симићевим речима, сви економски ресурси у српским деловима КиМ биће угрожени.

– Ово је опасна фаза и може да има озбиљне последице по односе на КиМ ако не буде разумевања. Доћи ће до потпуне изолације српске заједнице, дезорјентације, отимања имовине… На овај начин Албанци желе да обесправе Србе на КиМ – прича Симић.

Да се ради о опасним стварима сматрају и у Канцеларији за КиМ, где наводе да Приштина и на овај начин Србима на Косову поручује да немају никаква права. Овим се, наводе, задире у надлежности које су према Бриселском споразуму експлицитно припале Заједници српских општина (ЗСО).

– То неће моћи да се спроводи у срединама са српском већином. Закон забрињава и показатељ је опасног смера којим су се упутили албански политичари на Косову и Метохији. Отимачина српске имовине се не може легализовати никаквим законом – рекли су у Канцеларији.

Њен директор Марко Ђурић данас је казао да је управо због оваквих, једностраних докумената, ниво поверења Београда у Приштину и њен капацитет да преговара у доброј вери снижен.

Како ће се Србија убудуће понашати

-Упознати међународне политичке кругове са приштинским правним насиљем.

-Министарство спољних послова ће дописом информисати чланице СБ УН и Европске уније о проблемима.

-Шеф дипломатије Ивица Дачић ће о ономе што Приштина ради говорити на редовној седници СБ о КиМ, и указати на кршење Резолуције 1244.

-Канцеларија за КиМ ће формирати правни и економски тим како би се заштитили српска имовина и интереси.

-Београд жели да разговара о имовини и договором реши несугласице.

(Блиц)

KOMENTARI6 коментара

 1. SRBENDA says:

  Ovi šiptarskih smradovi ješće govna sve dok im Srpska i Ruska vojska ne bude jebala sve po spisku!!! Ima da ih zgazimo kad tad i naplatimo tim slinavim, žvalavim, musavim i krmeljivim šiptarskim nakazama sve sa kamatom!!! Kad tad!!!

  • Srbin says:

   Језиво! Сатанистички симболи на српским личним картама! (Видео) Погледајте застрашујуће доказе о постојању сатанистичких симбола, који се налазе на нашим личним картама! Ова подвала се мора разоткрити и уместо ових демонских симбола,морају се поставити наша национална и православна обележја! https://www.youtube.com/watch?v=AEU1SMEcXR8

 2. Dejan says:

  Šiptari rade isto kao njihovi tvoritelji Amerikanci! OTIMAJU,KRADU, i svima sole pamet! Jedini nam je spas PUTIN!

 3. Srbin says:

  Rama se danas u diretnom prenosu usred Beograda, popiso na Vucica.

 4. Srbin says:

  Moze da kazu i da pisu sta god hoce mediji u Srbiji ali videli smo u direktnom prenosu na NATO forumu u Beogradu koje Vucic, pokazao je svoje pravo izdajnicko lice,sto volim kako ga je ponizio usred Beograda,siptar Edi Rama.siptar ga je razvalio ubi se Vucic i spasi SRBIJU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u