ШИПТАРИ СВЕ БАХАТИЈИ: Сад им није доста ни РАТНА ОДШТЕТА, ево шта још ТРАЖЕ ОД СРБИЈЕ!

ŠIPTARI SVE BAHATIJI: Sad im nije dosta ni RATNA ODŠTETA, evo šta još TRAŽE OD SRBIJE!

17 decembra 2018

Pored ratne odštete koju su privremene kosovske institucije najavile da će tražiti od Beograda, na listi zahteva nalazi se deo imovine bivše Jugoslavije i međunarodnog duga „Kosova“, kao i određeni broj diplomatsko-konzularnih objekata – predstavništava bivše Jugoslavije, vojnih objekata, deo arhive.

Navodi se da su pokušaji Prištine da novac i imovinu potražuje po osnovu sukcesije daleko od realnosti, jer KiM nije bio Republika u sastavu SFRJ, već srpska pokrajina, a i kao nerazvijeno područje bilo je izuzeto od uzdvajanja za savezne organe.Kako se navodi, ono što u Prištini niko ne pominje jeste da je Srbija preuzela sve dugove Kosova prema poveriocima, od Londonskog i Pariskog kluba do MMF, ali ni da je Srbija decenijama izdvajala od svojih zarada novac za pomoć KIM kao nerazvijenom području, jer je želja nekadašnjih vlasti bila privoleti Albance da upošljavanjem odbace separatizam.

Tako Albanci nikada nisu plaćali Srbiji porez, doprinose, struju, telefon ili bilo koju drugu obavezu, ali su rado koristili penzije, dečije dodatke, socijalna davanja i slično, a Novosti ističu da kada se na to doda vrednost srpske imovine na Kosovu, to daleko prevazilazi navodna dugovanja kosovskim Albancima.

(Novosti)

KOMENTARI8 komentara

 1. Posmatrac says:

  Mora da su oni ucestvovali u razvoju svih tih nabrojanih potrazivanja, sjedeci ispred onih zidina od avlija. Sto god vise scuputari traze kad se budu sabirali racuni dobit ce manje. Ljenjeg I glupljeg plemena njih I kurbata jer to je isto pleme ne sretoh u zivotu mome.

  • BorisLav says:

   Dobice oni samo dok jos malo vremena prodje. Kad bukne rat na Bliskom Istoku i prosiri se onda ce dobiti takvu odstetu da nece znati sta ih je snaslo.

 2. opet ja says:

  Pa nije čudo što traže, jer sve što su tražili Vučko im, uz po koju lažnu suzicu, dao ili odbrio.

 3. bane says:

  keče od guste tkanine da ne ispari oo malo mozga

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Možete da dobijete samo đoku u pljucu a ako ste gladni i treba vam novac, obratite se vašim gospodarima kaubojima da vas hrane i daju pare, vi ste njihova drrolja !

 5. milorad says:

  Ma samo nek galame, kad dobiju po njušci biće manji od makovog zrna.Nikako ne treba propustiti da se pohvataju i osude zločinci i to SVI od najmanjeg pljačkaša do najkrupnijih ubica, koji sada glume državnike i vojnike, to su obični mafijaši i ne treba imati nikakvog obzira prema takvim hijenama.TO JE JEDINO ŠTO MOGU DA DOBIJU, VEŠALA I ROBIJU.

 6. Cetnik says:

  Neka piste pistari dok vucicu ne pukne tintara.

 7. trikornjanin says:

  Sve dosadasnje dogovore sa siptarima ponistiti i srbi da formiraju svoju vojsku na KiM. NATO tuziti medjunarodnom sudu za agresiju, znaci sve zemlje ucesnice i raskinuti sve dogovore sa tom bandom. A od Tacija i Haradinaja bice dovoljno da se sami obese.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *