ШИПТАРИ ТОТАЛНО ПУКЛИ: Гробар Срба, Вилијем Вокер, НАПЉУВАО ШИПТАРЕ!

ŠIPTARI TOTALNO PUKLI: Grobar Srba, Vilijem Voker, NAPLJUVAO ŠIPTARE!

19 februara 2019

Američki diplomata, Vilijam Voker, izjavio je da su odnosi Prištine i SAD „obostrano izbledeli“, odnosno da su „pre 20 godina svi u Americi znali nešto o Kosovu, a svi na Kosovu su voleli Ameriku“, ali da to više nije slučaj.

Voker, inače, veliki pritelj Kosova, bio je svojevremeno šef Verifikacione komisije OEBS na KiM, kada je „otkrio“ zločin u Račku, koji su navodno počinili Srbi na albanskim civilima, što je bio povodom za NATO bombardovanje Srbije,– Odnosi Prištine sa Sjedinjenim Državama nisu više jaki. Pre 20 godina svi u Americi su znali nešto o Kosovu i svi su ovde voleli Ameriku. Obostrano sada su ti odnosi izbledeli – rekao je Voker, koji u Prištini boravi povodom obeležavanja 11. godišnjice tzv. kosovske nezavisnosti.

Zbog svega toga on se, kaže, oseća razočarano.

Podsetio je da je upravo on taj koji je otkrio navodni zločin u Račku za koji tvrdi da je bio „najkrvaviji događaj“ tokom poslednjih sukoba.

Dvadeset godina kasnije, Voker kaže da danas na Kosovo gleda s užasom, posebno kada je reč o odlasku mladih u svet, pa je njegova poruka da, kako je rekao, „Kosovo mora da drži korak“.

– Uradite ono što mislite da je najbolje za Kosovo. Pokušajte da zadržite omladinu i obrazujete je ovde. Ne dozvolite im da odu u Nemačku, Francusku. Da bi to bilo još bolje, Kosovu je potreban zajednički rad svih kako bi se to ostvarilo. Ne volim da čujem kako Kosovari beže u Nemačku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države. Moja poruka je: ostanite ovde, radite za Kosovo – rekao je Voker, preneo je prištinski portal Insajderi.

Razočaran je i zbog aktuelnog odnosa Prištine i SAD.

– Odnosi su dobri, ali ne i veoma jaki. Na obe strane, ti odnosi su pomalo izbledeli. Mislim da moja država (Amerika) ne čini sve što može da pomogne Kosovu, našim prijateljima na Kosovu. Odnos je dobar, nema većih problema osim zaborava. Nadamo se da ćemo to popraviti na odgovarajući način. Malo sam razočaran, ali to će proći – kazao je Voker.

Voker je obećao da će raditi na ponovnom pokretanju interesa Amerike za Kosovo.

– Morate raditi na tome i ja moram da radim na tome. Sjedinjene Države imaju mnogo drugih problema. Kosovo je donekle otišlo u drugi plan. Moramo ponovo pokrenuti američki interes za ovu državu. Amerika je bila veoma uključena u stvaranje Kosova, Amerika bi trebalo da bude veoma zainteresovana za budućnost Kosova, da ne zaboravi taj san Kosovara… – rekao je.

Zadovoljan je defileom pripadnika KBS na jučerašnjem obeležvanju 11. godišnjice tzv. nezavisnosti Kosova.

(Tanjug)

KOMENTARI14 komentara

 1. Velika Metla says:

  Lažima je bilo samo pitanje vremena kada će da se obelodane! Vi ste sotonin nakot,a znamo kako Gospod završava posao s takvima.................,polako a sigurno!

 2. Kulak says:

  Dolazi naših pet minuta. I ovaj je teško bolestan.

 3. Milan says:

  Najgore je imati posla sa kukavicama, a amerikanci su i to. Voker se boji što se Kosovo prazni tojest da li će biti dovoljno domaćeg prijateljskog stanovništva na području njihove američke baze. Mladi na Kosovu o sebi i o svom životu ne treba da misle i vode računa, nego da budu beda i sirotinja odana Amerikancima i još da ih služe sa zadovoljstvom. Naravno takvoj sirotinji mogu da obećaju bolje zarade ako će biti vojnici u nekom američkom proksi ratu. Šta će imati od tih obećanih novaca? Koliko će ih poginuti ili postati doživotni bogalji?

 4. Pravda says:

  Nisu sipci toliko glupi koliko ovaj misli. pa vide da se umire od posledica "andjela", eto zasto bjeze. Natopili ste im zemlju (koju su uzurpirali od nas) radioaktivnim uranom, a ti ih nagovaras da ostaju tu. To prevazilazi svako licemjerje.

 5. samostalan says:

  Kaze Voker "nema većih problema, osim zaborava"... Cist biser, a Srbi se dodvoravaju onima za koje vise niko nemari. Vucic je glavni promoter nezavisnog Kosova.

 6. Slobodanka says:

  Po nekoj najnovijoj proceni na KiM trenutno živi jedva 800.000 Albanaca i nisu nikakva respektabilna sila. "Ko će čuvati nas Amerikance na Kosovu ako se domaći Albanci još više isele?" - toga se Amerikanci najviše boje.

  • Budi Bog s nama says:

   Kosovo je prokleto tamo sve izumire, i to zahvaljujući amerikancima, radi njih je osilio albanski pas, i radi njih je zemlja zatrovana spremna za izumiranje. Novi američki projekat? Možda ali tu neće uskoro niko živeti.

 7. Vesko says:

  Evo i on to potvrduje, Kosovo se UBRZANO prazni, razlozi za to su visestruki i ne vidi se kako ce se to promijeniti rijecima ili lijepim zeljama! Kao prvo za mene najznacanije je da su Albanci shvatili da su im Amerikanci bacali radioaktivni otpad u dvorista znajuci da ce to stvoriti epidemiju bolesti raka, jer su jos od Iraka kada su koristili tu municiju bili zasuti tuzbama o tome. A tu prijateljstva nema nikakvog, naprotiv. Volker glumata, oni glumataju dok god mogu ali ovo natezanje oko taksi je upravo pokazalo da je glumatanju blizu kraj i da prica o prijateljstvu vise ne pije vode. Drugo Kosovo je krminalizovana teritorija u potpunosti pod komandom narko klanova. Tu perspektive nema.

 8. Budi Bog s nama says:

  Vilijam Voker, u prevodu Šetala Mara Bumbara.

 9. Budi Bog s nama says:

  Iz teksta se vidi da ih nije napljuvao već da ih bodri da izdrže i pomognu zemlju kosovsku koja jeste srpska - što znači bedna, tako što će tu da gaje svoje ovce i da ne idu u pačalbu trbuhom za kruhom u druge zemlje. Malo su izbledeli za ameriku, ali biće bolje o pravednom Božijem carstvu kada će svako dobiti po delima svojim. Ako si bio Bogu ugodan i milostiv tako će ti se i vratiti.

 10. Ja says:

  Voker,kao obaveštajac,nije znao celu priču. Njemu je u zadatak dato da odradi prljavi deo posla. Sada,posle toliko vremena,shvata smisao operacije,što dovoljno govori o njegovoj inteligenciji. Kosmet se mora isprazniti. Živela Srbija!

 11. rajko says:

  A kako bi bilo, Vokere, da opet skokneš do Račka? Šta je to za tebe? ... dim. I da, izuj se.

 12. Dani says:

  Vreme za ovu pogan neumoljivo klizi,tik-tak,tik,tak...i na kraju lopata i kramp!

 13. petrovgrad says:

  Na KiM trenutno živi oko 800.000 stanovnika, od toga 100000 Srba i 50000 ostalih Goranaca, Turaka, Roma i sl. Dakle Šiptara oko 650.000, lep učinak za Srbiju, od koga je dobro je. zA 11 godina lažne države otišlo blizu blizu 50 posto populacije znači 650.000 Šiptara Odio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *