ШИПТАРИ ТВРДЕ: Брисел нам је обећао да ће Србија признати Косово!

ŠIPTARI TVRDE: Brisel nam je obećao da će Srbija priznati Kosovo!

8 oktobra 2020

Nakon postizanja istorijskog sporazuma u Vašingtonu stvoren je izvanredan zamah za postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, rekao predsednik tzv. Kosova.Predsednik Kosova Hašim Tači nakon održanog sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, danas u Briselu, izjavio je da ga je Lajčak upoznao sa ciljevima ovog procesa, kao i to da će se proces normalizacije odnosa između Kosova i Srbije završiti uzajamnim priznanjem, prenosi TV Kljan Kosova.

„Nakon postizanja istorijskog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji, 4. septembra u Vašingtonu stvoren je izvanredan zamah za postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije. Zahvalan sam na vodećoj i nezamenljivoj ulozi SAD u ovom procesu. Uloga SAD ostaje ključna za postizanje konačnog sporazuma o normalizaciji i uzajamnom priznavanju”, rekao je Tači.

Dodao je “takođe cenimo napore komesara EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka, da postigne konačni sporazum”.

Tači je na sastanku u Briselu, kako je rekao “od Lajčaka obavešten o nameri posrednika da dovrši proces normalizacije odnosa između Kosova i Srbije konačnim sporazumom, koji podrazumeva uzajamno priznanje”.

“Stoga je potrebno da sve strane uključene u ovaj proces rade zajedno na postizanju konačnog mirovnog sporazuma“, rekao je Tači.

(Kosovoonlajn)

KOMENTARI10 komentara

 1. Stanojka says:

  Možda jim je obečao AV ali ako to uradi mislim da ga živ bog neče spasiti... Brisel je obećao i da se EU neće širiti na istok, i da će Bih uskoro u EU... Obećanje ludo radovanje...

 2. Si Ju Leter Aligeder says:

  E, pa jeste Srbija vazda priznaje Kosovo i Metohiju kao svoju Autonomnu Pokrajinu isto kao i srpsku Vojvodinu, tako piše i u ustavu i u knjigama Božijim. A osim toga čak je i Papua na Novoj Gvineji odustala od priznavanja samostalne republike kosova jer je tamo odlazio naš Dači da zajedno sa poglavicom poručkaju poglavičinog preminulog dedu, što predstavlja izuzetnu čast. Pa sada neka neko iz Brisela ide tamo da ručka sa poglavicom radi suprotne odluke i ponovnog priznavanja.

 3. Zaliv says:

  Priznacemo, kada dobijemo izlaz na more, kada sever Kosova bude pod nasom kontrolom, kada siptari budu razmenjeni iz Preseva i Bujanovca sa Srbima ispod Ibra, kada svi nasi manastiri dobiju status kakav ima Vatikan i kada nasa vojska bude mogla da ih cuva, kada se rese sva pravna pitanja oko nepokretne imovine Srbije na Kosovu. E onda vas mozda priznamo :)

  • Baki says:

   Ni tad !!!

 4. Ivke says:

  Nista cudno .. to im je uvek i bio plan samo dali cemo mi na to pristati to je druga prica

 5. garo says:

  Brisel vam Siptarijo moze dati ili obecati samo akoje to nesto njihovo a posto je KiM Srbsko mozete pusiti K,rcinu ,,, i vi i Brisel.

  • Suzuki Vitara says:

   Ako su vam EU obecale, nek vam onda i daju sto je njihovo, a od nas mozete odmah da dobijete k.... da izbijete pohlepne oci, i vi i oni.

  • Velika Metla says:

   Obavezno da prvo Brisel popuši,da pokaže primer !

 6. padre says:

  A ja sam obećao prijatelju, da će mu komšija predati svoj stan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *