ШИПТАРИ У ПАНИЦИ: Пацоли тражи хитан састанак са Трамповим саветником

ŠIPTARI U PANICI: Pacoli traži hitan sastanak sa Trampovim savetnikom

26 avgusta 2018

Bedžet Pacoli namerava da se sastane sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, čija je nedavna izjava da SAD ne isključuju razmenu teritorija, ako se Beograd i Priština o tome dogovore.Ova izjava uznemirila je Prištinu, čiji političari, pre svega Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, ne mogu među sobom da se dogovore šta je prihvatljivo, a Haradinaj upozorava Tačija da je moguće samo pripajanje Preševske doline Kosovu, ali ne i podela Kosova.

Pacoli bi, kako navode iz njegovog kabineta, želeo susret sa Boltonom već naredne sedmice.

Boltonovu izjavu Pacoli, kako kaže, treba tumačiti „u kontekstu odgovornosti koju Priština treba da preuzme na sebe na evroatlantskom putu“, ali nije precizirano na šta tačno misli.

U razgovoru za T7, Pacoli je rekao da su SAD „ključni i doživotni partner“ Kosova i da će sa Boltonom pričati o tome kako da ojačaju saradnju.

Kako je rekao, Kosovo je neprekidno u koordinaciji i sa američkim i sa evropskim saveznicima, koji pružaju podršku dijalogu.

KOMENTARI3 komentara

  1. rajkoo says:

    Pametnije mu je da ode kod Mekejna na casicu razgovora. Americka suknja ispod koje se siptari kriju postaje sve kraca pa je velika verovatnoca da ce mnogi bezobrazluci postati uocljiviji.

      • joko says:

        Samo da ispravim po naski.Ispod te amerike kotule ostat ce samo popsani kao i svi koji su sa amerima drugovali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *