ШИПТАРИ У ПАНИЦИ! Шта су то потписали у Берлину? Сами признали да „КОСОВО НИЈЕ ДРЖАВА“

ŠIPTARI U PANICI! Šta su to potpisali u Berlinu? Sami priznali da „KOSOVO NIJE DRŽAVA“

22 januara 2020

Flags of Germany and Kosovo with a EU flag in the middle

Prištinski dnevni list „Koha ditore“ ocenjuje da se „(tzv.) kosovska državnost dovodi u pitanje“ u dokumentu koji je albanska strana potpisala u Berlinu o direktnoj avio-liniji između Prištine i Beograda, jer se izbegava upotreba naziva „kosovskih institucija.“

U pismu koje je tzv. Kosovo potpisalo sa tri druge strane, tzv. kosovska uprava civilnog vazduhoplovstva naziva se: „Vlast za civilno vazduhoplovstvo na Kosovu“.Govori se o otvaranju posebne linije između Prištine i Beograda, ali se izbegava terminologija naziva državnih institucija, piše prištinski dnevnik.

Tako se nigde ne pominje ASHNA – skraćenica za tzv. državnu agenciju za navigaciju, a koristi se samo „Jedinica za vazdušni saobraćaj“ – termin koji je bio u upotrebi pre nego što je tzv. Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, navodi „Koha“.

Dokument iz Berlina, sažet na manje od dve strane, u koji je imala uvid „Koha“, u stvari je sporazum između četiri institucije, avio-kompanije „Lufthansa“, Međunarodnog aerodroma Priština, Kfora i Kosovske civilne uprave.

Prištinski list smatra da to pokazuje da su prištinske i beogradske vlasti potpisale dva različita pisma specifična za njihov rad.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *