ШИПТАРИ У ПАНИЦИ: „Вучић нам прети ратом, НАТО и ЕУ да реагују“

ШИПТАРИ У ПАНИЦИ: „Вучић нам прети ратом, НАТО и ЕУ да реагују“

12 новембра 2020

Вјоса Османи, в. д. председника привремених институција у Приштини, затражила је да НАТО и ЕУ реагују након што је председник Србије Александар Вучић, према њеним речима, упоредио сукоб у Нагорно-Карабаху са ситуацијом на Косову. Према њеном тумачењу, том изјавом Вучић „Приштини прети ратом“.

Она је на свом Твитер профилу Вучићеву изјаву да је сукоб у Нагорно Карабаху показао како замрзнути конфликт, када се одмрзне, може да прерасте у праву катастрофу, оценила као претњу, преноси Танјуг.​„Очекујем да ће Европска унија и НАТО одговорити на ову претњу ратом, коју је изнео Вучић“, написала је Османи.

На Вучићеву изјаву реаговала је и министарка спољних послова Мељиза Харадинај Стубла, која тврди да председник Србије прети свим земљама у окружењу.

​„Након подстицања борбе у Нагорно Карабаху са оружјем направљеним у Србији, Вучић, Милошевићев министар информисања, сада прети свим НАТО чланицама из окружења да ће се и даље војно припремати за нове ратове на Балкану“, написала је она на Твитеру.

Петковић: Хистерична реакција Приштине

Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, рекао је да „замрзнути конфликт никоме никад није донео ништа добро, а то што део политичара у Приштини нашу тежњу за компромисним решењем доживљава као претњу, најбоље говори како многи на Косову и Метохији заправо виде дијалог“.

Он наводи да је штета за житеље Косова и Метохије што део албанских политичара у Приштини и даље живи у деведесетим годинама прошлог века, јер би, како каже, „на примеру српског убрзаног економског развоја, који је делом генерисан мирољубивом политиком Београда, могли да науче шта значи живети у складу са временом“.

„Хистерична реакција Приштине на делове данашњег обраћања председника Александра Вучића није полемика са председником Србије, већ са стереотипима о Србији које Приштина плански потхрањује“, наводи Петковић, те додаје да је кључна порука Вучића данас била да је Србији и српском народу најважнији мир и да су албански представници у Приштини једнако заинтересовани за мир, они би морали да поздраве и подрже такво опредељење Београда.

KOMENTARI3 коментара

  1. Miraš says:

    Na aktuelnom slučaju Karabaha Vjosa Osmani je prepoznala da projekat Kosovo* može nestati ako bi se primenio recept Azerbejdžana. Ne boji se ona najnovije izjave "heroja" Vučića, nego boji se onih mogućnosti koje bi se ozbiljnije oslanjale na medjunarodno pravo. U našem slučaju to je Rezolucija 1244, a nije za zanemarivanje ni Ustav Srbije.

  2. Avangard-Kinzal says:

    Pa šiptari, šta vas je strah od "stare" Srbije, eto vi kažete da je vas mnogo,da ste mlad narod, da kod vas sve puca od demografije...u čemu je problem??? Da li ustvari vi LAŽETE, da li lažirate vaše brojevno stanje??? Da, jel tako? Dok u našoj statistici sede zapadni plaćenici koji opet naše brojeve lažiraju na dole. Worldmeter koji je američki opet lepo kaže da u Srbiji živi 8,75 mil.stsnovnika, nikako ne 7,2. Lučić kaže da je vas najviše 0,5 mil.

  3. Mirjana says:

    Javljaju se zvaničnici iz regrutnog centra za medjunarodni terorizam i pritom nastoje da upravljaju zvaničnim Beogradom i celom Srbijom. Da li je naša perspektiva da postanemo podcentrala Prištine za medjunarodni terorizam, ili njen saučesnik?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u