ШИПТАРИ У ПАНИЦИ: „Вучић нам прети ратом, НАТО и ЕУ да реагују“

ŠIPTARI U PANICI: „Vučić nam preti ratom, NATO i EU da reaguju“

12 novembra 2020

Vjosa Osmani, v. d. predsednika privremenih institucija u Prištini, zatražila je da NATO i EU reaguju nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prema njenim rečima, uporedio sukob u Nagorno-Karabahu sa situacijom na Kosovu. Prema njenom tumačenju, tom izjavom Vučić „Prištini preti ratom“.

Ona je na svom Tviter profilu Vučićevu izjavu da je sukob u Nagorno Karabahu pokazao kako zamrznuti konflikt, kada se odmrzne, može da preraste u pravu katastrofu, ocenila kao pretnju, prenosi Tanjug.​„Očekujem da će Evropska unija i NATO odgovoriti na ovu pretnju ratom, koju je izneo Vučić“, napisala je Osmani.

Na Vučićevu izjavu reagovala je i ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla, koja tvrdi da predsednik Srbije preti svim zemljama u okruženju.

​„Nakon podsticanja borbe u Nagorno Karabahu sa oružjem napravljenim u Srbiji, Vučić, Miloševićev ministar informisanja, sada preti svim NATO članicama iz okruženja da će se i dalje vojno pripremati za nove ratove na Balkanu“, napisala je ona na Tviteru.

Petković: Histerična reakcija Prištine

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, rekao je da „zamrznuti konflikt nikome nikad nije doneo ništa dobro, a to što deo političara u Prištini našu težnju za kompromisnim rešenjem doživljava kao pretnju, najbolje govori kako mnogi na Kosovu i Metohiji zapravo vide dijalog“.

On navodi da je šteta za žitelje Kosova i Metohije što deo albanskih političara u Prištini i dalje živi u devedesetim godinama prošlog veka, jer bi, kako kaže, „na primeru srpskog ubrzanog ekonomskog razvoja, koji je delom generisan miroljubivom politikom Beograda, mogli da nauče šta znači živeti u skladu sa vremenom“.

„Histerična reakcija Prištine na delove današnjeg obraćanja predsednika Aleksandra Vučića nije polemika sa predsednikom Srbije, već sa stereotipima o Srbiji koje Priština planski pothranjuje“, navodi Petković, te dodaje da je ključna poruka Vučića danas bila da je Srbiji i srpskom narodu najvažniji mir i da su albanski predstavnici u Prištini jednako zainteresovani za mir, oni bi morali da pozdrave i podrže takvo opredeljenje Beograda.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Na aktuelnom slučaju Karabaha Vjosa Osmani je prepoznala da projekat Kosovo* može nestati ako bi se primenio recept Azerbejdžana. Ne boji se ona najnovije izjave "heroja" Vučića, nego boji se onih mogućnosti koje bi se ozbiljnije oslanjale na medjunarodno pravo. U našem slučaju to je Rezolucija 1244, a nije za zanemarivanje ni Ustav Srbije.

  2. Avangard-Kinzal says:

    Pa šiptari, šta vas je strah od "stare" Srbije, eto vi kažete da je vas mnogo,da ste mlad narod, da kod vas sve puca od demografije...u čemu je problem??? Da li ustvari vi LAŽETE, da li lažirate vaše brojevno stanje??? Da, jel tako? Dok u našoj statistici sede zapadni plaćenici koji opet naše brojeve lažiraju na dole. Worldmeter koji je američki opet lepo kaže da u Srbiji živi 8,75 mil.stsnovnika, nikako ne 7,2. Lučić kaže da je vas najviše 0,5 mil.

  3. Mirjana says:

    Javljaju se zvaničnici iz regrutnog centra za medjunarodni terorizam i pritom nastoje da upravljaju zvaničnim Beogradom i celom Srbijom. Da li je naša perspektiva da postanemo podcentrala Prištine za medjunarodni terorizam, ili njen saučesnik?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *